Правителството на Китай разпореди на националните медии да не критикуват

...
Правителството на Китай разпореди на националните медии да не критикуват
Коментари Харесай

Китайските власти забраниха на медиите да критикуват рязко Доналд Тръмп

Правителството на Китай разпореди на националните медии да не подлагат на критика внезапно американския президент Доналд Тръмп, съобщи ТАСС, базирайки се на вестник "Саут Чайна морнинг пост ".
"Властите помолиха да не се употребяват нападателни изрази по адрес на Тръмп ", показва изданието.
Въпреки рецензията против комерсиалната политика на Белия дом, китайските публицисти не престават да се въздържат от отрицателни изявления във връзка с водача на Съединени американски щати и неговото най-близко обграждане. "Съдейки по всичко, с това китайската страна се стреми да избегне ескалация на напрежението в връзките с Тръмп и усложняване на преговорния развой ", означават създателите на публикацията.
Експертът по китайската дипломация от университета в Мелбърн, Австралия, Соу Кет Ток, представен от "Саут Чайна морнинг пост ", отбелязва, че засилващите се търкания сред Съединени американски щати и Китай в региона на търговията протичат без взаимни обиди сред водачите на двете страни.
"Въпросът за сдържането на средствата за всеобща информация (относно изявленията им) е доста значим, с цел да не се допусне настрана взети запалянковци да приказват за Тръмп (негативно) в своите материали. Това значи, че оскърбленията по негов адрес не би трябвало да носят личностен темперамент, а да бъдат в рамките, маркирани от политическата линия на страната ", обобщава експертът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР