Правителството на Кириакос Мицотакис планира нова интервенция на енергийните пазари,

...
Правителството на Кириакос Мицотакис планира нова интервенция на енергийните пазари,
Коментари Харесай

Атина подготвя нова намеса на енергийния пазар

Правителството на Кириакос Мицотакис възнамерява нова намеса на енергийните пазари, с цел да понижи тежестта на скока на цените върху семействата и бизнеса. Дори и войната в Украйна скоро да завърши, което е малко евентуално, въздействието ѝ върху цените ще продължи до края на годината, считат от ръководещата партия „ Нова народна власт ”. Според тях Европейски Съюз надали ще предприеме ограничения, които да облекчат скока на цените в общността.

Германия не е склонна на спомагателни разноски, както по време на пандемията, с аргумента, че европейските стопански системи към момента се възвръщат. Франция също не демонстрира интерес към тематиката – забележителното произвеждане на сила от нейните атомни електроцентрали защитиха страната от скок на цените. Затова кабинетът смята, че дейностите за намаляване на резултатите от повишението на цените на силата, изключително върху най-уязвимите пластове, са неизбежни, показва ежедневникът Kathimerini.

По-малкият от упования недостиг и по-оптимистичните упования за доходи през първото тримесечие на 2022 година улесняват задачата на държавното управление за увеличение на разноските без това да усили недостига по настоящата сметка.

Правителствени източници оповестяват, че този път намесата на енергийния пазар няма да бъде под формата на дотации върху потреблението на електрическа енергия, а ще бъде избран таван на цените на силата на едро. Кабинетът приготвя понижение на Данък добавена стойност за някои артикули от първа нужда, като самун и мляко. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР