Правителството на Испания ще поиска ново удължаване на извънредното положение

...
Правителството на Испания ще поиска ново удължаване на извънредното положение
Коментари Харесай

В Испания още се страхуват, премиерът поиска да...

Правителството на Испания ще изиска ново удължение на изключителното състояние с един месец до довеждане докрай на плавното разхлабване на ограничаващите ограничения в битката с разпространяването на ковид. Това заяви испанският министър председател Педро Санчес, представен от медиите.

Трябва да бъде последното удължение на изключителното състояние и ще продължи до преустановяване на блокадата. Поради тази причина...вместо да бъде удължено с 15 дни, ще бъде за месец, сподели той.

Ако мярката бъде прокарана в Народното събрание, това значи, че изключителното състояние, което изтича на 24 май, ще бъде удължено до края на юни.

Испания разгласи изключително състояние на 14 март, с цел да забави разпространяването на ковид, който лиши живота на повече от 27 000 души, а над 230 000 се заразиха. Извънредното състояние беше удължавано на четири пъти. Испанските управляващи започнаха да разхлабват ограниченията, като този развой би трябвало да завърши в края на юни.

От 11 май половината испанско население се възползва от разхлабването на рестриктивните мерки, като кафенетата с тераси са отворени, а на хората се разрешава да се събират в групи до 10 души. От понеделник ¾ от популацията на страната ще може да се радва на тези свободи, макар че тези ограничения не са анулирани в най-тежко засегнатите райони като Мадрид и Барселона.

По-рано стана ясно, че Испания е записала най-ниска смъртност от Covid-19 от средата на март.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 4,3 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 300 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет "Джонс Хопкинс " демонстрират над 4,5 млн. случая и повече от 307 000 умряли в 188 страни, възстановили са се повече от 1,6 млн. души.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР