Правителството на Германия представи планове за легализиране на канабиса, които

...
Правителството на Германия представи планове за легализиране на канабиса, които
Коментари Харесай

Германия планира частично легализиране на канабиса за развлечение

Правителството на Германия показа проекти за узаконяване на канабиса , които ще разрешат развъждане от частни лица и дистрибуция посредством неправителствени организации, само че не и необятна досегаемост на лекия опиат посредством продажби в магазини , съобщи Ройтерс. 

Планираното законодателство планува и пилотен план за дребен брой лицензирани магазини в някои райони, с цел да се проучат последствията, които може да окаже комерсиална верига за доставки на канабис за развлекателни цели върху публичното здраве, отбраната на малолетните и пазара на черно. 

До края на годината канабисът за развлекателни цели в Германия ще бъде легализиран , сподели министърът на селското стопанство Джем Йоздемир. 
  
Законно ще бъде придобиването и притежанието на до 25 грама канабис за развлекателни цели за персонална приложимост. 
 
" Досегашната политика за канабиса се провали. Трябва да поемем по нови пътища " , уточни здравният министър Карл Лаутербах.

Преди днешното предложение Берлин води договаряния с Европейската комисия по основополагащ документ, който немското държавно управление одобри през октомври. 

Редица европейски страни, измежду които Германия, към този момент легализираха канабиса за лимитирана здравна приложимост . Други го декриминализираха на общо съображение, въпреки и да не го узакониха категорично. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР