Правителството на ГЕРБ през 2009 година дойде със заявка, че

...
Правителството на ГЕРБ през 2009 година дойде със заявка, че
Коментари Харесай

Даниел Ненчев: Няма нужда служебният министър да ми обяснява, че имало корупция, защото аз се спъвам в нея

Правителството на ГЕРБ през 2009 година пристигна със поръчка, че корупцията ще бъде изкоронена, че отговорните ще бъдат осъдени. Вероятно годишно чуваме едни и същи думи, само че в края на всяка година като теглим чертата в пандиза висши представители на властта липсват. Олигарси също няма в пандиза. Някои от тях даже ги виждаме на първите редове в Народното събрание. Аз с очите си това виждам. 

Това разяснява пред Нова тв журналистът Даниел Ненчев. 

Чудесно е, че има следствия, само че какво се случва с тях. Много институции в страната са призвани и им се заплаща от нашите налози, с цел да се борят с корупцията. Няма потребност новият длъжностен министър да ме убеждава, че има корупция в страната. Аз като изляза от вкъщи си на открито, се спъвам в корупция. Всеки един от нас се спъва в корупция. Всеки знае, че тя е част от живота ни. Но какво се случва със справедливостта? Аз ще ви кажа  - съвсем нищо, тъй като аз като жител, който заплаща налози, който гласоподава, който е зает с проблемите на страната ни, мога да кажа, че има тотална липса на правдивост в тази страна и правораздаването ни много куца, уточни той.

Фактите са, че тези хора, които биват упреквани или заклеймявани в корупция не ги виждаме в пандиза, не виждаме ефикасни присъди. Защо?, разяснява той. 

Как да имаме вяра на Министерство на вътрешните работи, те какво проверяват, кой ги управлява. Нали единствено преди дни стана ясно, че 40 индивида от Министерство на вътрешните работи са покровителствали една мутра палач, който умъртви две дами на пътя с висока скорост. Министерство на вътрешните работи би трябвало нас да закриля, не мутрите. Аз си бленувам за страна, в която хората отиват и стискат ръцете на служителите на реда. Да сме сигурни, когато излезем на улицата. Мечтая да не се опасяваме. Искам отговорните да получават наказания. Но явно Министерство на вътрешните работи е за реформиране, изясни той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР