Правителството на ФРГ все още не е получило официални искания

...
Правителството на ФРГ все още не е получило официални искания
Коментари Харесай

Берлин: Не сме получили искания от партньори за доставки на Leopard в Украйна

Правителството на Федерална Република Германия към момента не е получило публични претенции от страните сътрудници, по-специално Полша и Финландия, за позволение за прекачване в Украйна на танкове немско произвеждане Leopard. Това акцентира на брифинг представителят на кабинета Кристиане Хофман, предава ТАСС .

Прехвърлянето на Leopard в Украйна без разрешението на немското държавно управление ще се смята за нелегално, напомни Хофман. " Това би било нелегално. Прехвърлянето на танкове, създадени в Германия, изисква единодушието на немското държавно управление ", добави тя.

На 11 януари президентът на Полша Анджей Дуда разгласи, че Варшава ще трансферира танкова рота Leopard. Финландия също алармира за готовността си да даде танкове на Украйна. Правителството в Берлин обаче си резервира правото да дава утвърждение за окончателното потребление на всички оръжия, създадени в Германия.

През последните месеци Украйна настояваше Берлин да я достави с Leopard, само че канцлерът на Федерална Република Германия Олаф Шолц неведнъж заявяваше, че Германия ще работи единствено в съгласуваност със своите съдружници по този въпрос. Той уточни, че до момента нито една страна не е снабдявала Киев с танкове западно произвеждане. Натискът върху канцлера по този въпрос обаче се усили доста през последните дни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР