Правителството на Доналд Тръмп определи нови критерии за кандидатстващите за

...
Правителството на Доналд Тръмп определи нови критерии за кандидатстващите за
Коментари Харесай

Тръмп допуска мигранти от 6 мюсюлмански страни, само с роднини или бизнес в САЩ

Правителството на Доналд Тръмп дефинира нови критерии за кандидатстващите за американска виза от шест мюсюлмански страни и за всички бежанци. Условието е претендентите са американско леговище да имат близки от фамилията или бизнес връзки в Съединените щати, съобщи Асошиейтед прес, представена от бТВ. Новите разпореждания на Тръмп влизат в действие още от през днешния ден.

Това стана откакто Върховният съд отчасти възвърне действието на президентския декрет, който бе неодобрен от мнозина като " възбрана за мюсюлмани ".

Визите, които към този момент са били утвърдени, няма да бъдат отменяни, само че инструкциите, издадени от Държавния департамент, показват, че новите претенденти от Сирия, Судан, Сомалия, Либия, Иран и Йемен би трябвало да потвърдят връзка с родител, сватбен сътрудник, дете, пълновръстен наследник или щерка, шурей, снаха, брат или сестра, с цел да имат право да получат виза.

Същото условие, с някои изключения, важи за претендентите за бежанци от всички страни, които към момента чакат утвърждение за допускане в Съединени американски щати.

Дядовци, баби, внуци, лели, чичовци, племенници, братовчеди, годеници и други по-далечни родственици няма да се смятат за " близки връзки ", гласят новите насоки на Белия дом, изпратени до американските посолства и консулства.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР