Правителството на Бойко Борисов нарушава закона и облагодетелства определени фирми,

...
Правителството на Бойко Борисов нарушава закона и облагодетелства определени фирми,
Коментари Харесай

Йончева: Правителството на Борисов облагодетелства фирми, които унищожават земеделска земя

Правителството на Бойко Борисов нарушава закона и облагодетелства избрани компании, които унищожават българската земеделска земя. 

Това съобщи лидерът на листата на Българска социалистическа партия за европейските избори Елена Йончева при внасянето на искане до Министерство на енергетиката за информацията за концесията за рандеман на въглища в Пернишкия въглищен басейн.

Тя напомни, че в събота, дружно с ръководителя на Народно събрание на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и народните представители от района Станислав Владимиров и Любомир Бонев, е посетила Дивотино и кметът на селото е обяснил, че компания, обвързвана с Христо Ковачки, унищожава аграрни земи в региона.

" Хората от селото отиват, с цел да обработват своите ниви и откриват, че ги няма. Това са към 200 декара унищожена обработваема земя ", разяснява Йончева. Тя добави, че при осъществената инспекция са открити чудовищни престъпления в тази ситуация при с. Дивотино. Йончева посочи, че концесията на компания " Мини Открит Въгледобив " ЕАД е изтекла на 13.08.2014 година Според жителите на селото обаче активността й не е прекъсната и добивът се е правил нелегално година и половина по-късно.

" На 1.03.2016 година концесията е възобновена със задна дата, а това опонира на всякаква правна логичност ", сподели още Йончева. Народният представител разгласи, че на последното си съвещание държавното управление " Борисов 2 " е трансферирало правата на остарялата компания към нова, още веднъж обвързвана, съгласно хората, с Христо Ковачки. " Новата компания е " Мин индъстри " ООД, тя е с капитал 2 лева и най-скандалното е, че прехвърлянето на правата към нея става без конкурс ", разгласи още Елена Йончева. Тя разяснява, че публичният напън е огромен и поради това мината е прекратила своята активност. Земята на хората, обаче е унищожена. Кой ще я възвърне и кой ще понесе отговорност? ", попита Елена Йончева. 

Крум Зарков: Концесия в България се е трансформирала в мръсна дума и в знак на обир

Този случай е христоматиен образец за схемата - хора с пари оказват помощ на една власт да се закрепи, с цел да върне тя услугата по-късно. Тук става дума за легализиране със задна дата и позволяване на прекачване на компания, която има големи отговорности към хазната ". Това съобщи зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Крум Зарков.

" Това е показателно за цялата объркана политика на държавното управление във връзка с концесиите. На всички невероятни опити да се концесионира летище „ София “, както и на цялата битка- кой да дава отговор за концесиите на морските плажове. Заради всичко това- концесия в България се е трансформирала в мръсна дума и в знак и синоним на обир “, съобщи Крум Зарков. Той добави, че за всичко това левицата ще изиска повече информация и откакто социалистите се срещнат с нея, ще сезират и други виновни органи, включително и прокуратурата. " Много е евентуално да има данни за осъществени закононарушения “, добави Зарков.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР