Правителството на Афганистан, съставено от движението Талибан е разпуснало редица

...
Правителството на Афганистан, съставено от движението Талибан е разпуснало редица
Коментари Харесай

Талибаните разпуснаха парламента и други институции

Правителството на Афганистан, формирано от придвижването „ Талибан ” е разпуснало редица държавни институции, в това число представителни такива. Това заяви през днешния ден организация The Khaama Press, която разгласява фотография на решението, под което стои подписът на ръководителя на „ Талибан ”.

Според организацията, талибаните са разпуснали Съвета за национална сигурност, Върховния съвет за национално помиряване, Националното заседание (парламента) и са премахнали Комисията по правата на индивида, Комисията за парламентарен надзор и секретариатите на двете камари на Народното събрание.

По информация на The Khaama Press, върху документа стои подписът на премиера Мохамад Хасан Ахунд. Самото решение е било взето от висшия водач на придвижване „ Талибан ” молла Хибатула Ахундзаде.

Двожението е оставило настоящата Независима комисия за надзор върху осъществяването на конституцията.
Медиите допускат, че решението за разпускането на държавните институции евентуално е обвързвано с работата по съставянето и приемането на бюджета. По време на разискванията са били наранени промените в държавното ръководство, в това число закриването или прекъсването на активността на редица институции, които очаквали финансиране. Твърди се, че съкращенията на държавните чиновници са засегнали и други ведомства.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР