Правителството изля поредните 3 млн. лв. в МВР, които трябва

...
Правителството изля поредните 3 млн. лв. в МВР, които трябва
Коментари Харесай

България вече плати повече за Шенген, отколкото за ЕС и НАТО

Правителството изля следващите 3 млн. лева в Министерство на вътрешните работи, които би трябвало да отидат за " присъединението на България към Шенгенското пространство ".
Така сумите, давани на вътрешното министерство по тази линия през последните 10 години, надвишиха 100 млн. лева Страната ни не похарчи толкоз пари за присъединението си към Европейски Съюз и НАТО, взети дружно, разкрива в. Сега.
Парите за Шенген постоянно се отпускат с гриф " незабавно ". Обикновено те отиват за градеж на навеси, тоалетни, асфалтиране, за поплавъци, светофари, гориво за хеликоптери и Граничната полиция, монтиране на LED осветяване, " повишение равнището на сигурност в компютърно-комуникационен център ", " синя зона " и какво ли още не.
Този път държавното управление даже не е разписало за какви съответни действия ще отидат милионите. Казва се единствено, че са утвърдени спомагателни разноски " за финансирането на планове, свързани с осъществяването на неотложни ограничения за 2019 година за присъединението към Шенген ". Неясно е маркирано, че " средствата са за действия, които са от първостепенно значение за дейно осъществяване на мероприятията по противопоставяне на засиления миграционен напън по границите на България и за осъществяване на строителни действия и повишение на техническата обезпеченост на граничните контролно-пропусквателен пункт ".
Абсурдното е, че сумите се дават, без значение че Министерство на вътрешните работи има един от най-големите бюджети в страната - над 1 милиарда лева Освен това българските управляващи изясняват, че механически България от дълго време е подготвена за Шенген, само че " три-четири държавни управления в Европа " не ни желаят. Само преди година се твърдеше, че страната ни е с " единия крайник вътре ", че има вид първо да бъдем признати по въздух и море, а след това по суша. Нищо сходно не се случи.
Парите за Шенген, които държавното управление дава на Министерство на вътрешните работи, са от държавния бюджет и са разнообразни от сумите, изхарчени за построяването на стената на българо-турската граница. Те са настрана и от целевата помощ от Европейска комисия за запазване на границата в размер на 160 млн. евро.
Още по-странното е, че сегашният милионен транш е необорим с " мероприятията по противопоставяне на засиления миграционен напън по границите ".
Само преди ден ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ и началник на вътрешната комисия на Народното събрание Цветан Цветанов разгласи, че сега миграционният напън по българските граници е нулев. Такава теза развиха неотдавна министър председателят Бойко Борисов и управлението на Министерство на вътрешните работи. Същите хора в този момент отпускат 3 милиона лв. поради засилен миграционен напън.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР