Правителството има План Б при успешен вот на недоверие -

...
Правителството има План Б при успешен вот на недоверие -
Коментари Харесай

Петков след края на дебатите: Правителството има 'План Б' при успешен вот на недоверие

Правителството има " План Б " при сполучлив избор на съмнение - това е първият мандат, който президентът Румен Радев би трябвало да връчи на " Продължаваме промяната ", съобщи министър председателят Кирил Петков пред публицисти след края на дебатите по вота на съмнение.

Той добави, че в случай че кабинетът падне, то останалите 7 дни, какъвто е срокът Политическа партия да извърши мандата за сформиране на ново държавно управление, ще бъдат употребявани за диалози с депутати от Има Такъв Народ.

Утре тъкмо в 19:10 ще бъда гласуването и тогава ще стане ясно дали кабинетът ще остане на власт.

Петков бе безапелационен, че договаряния няма да се водят с ГЕРБ и Движение за права и свободи, тъй като това би означавало да излъжат гласоподавателите си. Той добави, че поддръжка няма да се търси и от " Възраждане " - поради настояванията им за излизане от Европейски Съюз, НАТО, както и за събаряне на глобите против Русия.

Премиерът обаче счита, че " в Има Такъв Народ има свестни хора, които сега се опасяват и се чудят дали и по какъв начин да вземат вярното решение ".

Петков разяснява и траялите тъкмо 8 часа диспути по импортирания от ГЕРБ-СДС избор на съмнение. Според него причините на опозицията са били безсмислени и без тежест.

По думите му ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и " Възраждане " желаят да ги смъкват поради дейната битка с корупцията.

Министър-председателят посочи за следващ път, че ще отиде на срещата на върха на водачите в Европейски Съюз в Брюксел, която ще се организира на 23 юни (седем дни преди края на френското председателство на Съвета на ЕС), и няма да промени българската позиция, в случай че до този миг няма решение на Народното събрание. Той обаче не посочи дали засяга мнението на парламентарната комисия по външна политика, която ще заседава на следващия ден, или на Народно събрание.

" Аз си държа на думата ", заключи той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР