Правителството е отпуснало 1 662 455 лв. на федерацията по

...
Правителството е отпуснало 1 662 455 лв. на федерацията по
Коментари Харесай

Кабинетът отпусна 1.66 млн. лв. за световния шампионат по мотокрос


Правителството е отпуснало 1 662 455 лева на федерацията по мотоциклетизъм за осъществяване на кръгове от международния и европейския шампионат по мотокрос в Севлиево, които са в края на август. Това стана с разпореждане за одобрение на спомагателни разноски по бюджета на Министерството на младежта и спорта, което към този момент трета година не финансира моторните спортове у нас. Документът е оповестен в Държавен вестник.

" Тези шампионати по мотокрос са измежду най-престижните надпревари в света (...) С провеждането на спортната демонстрация ще се утвърди престижът на Република България измежду международната спортна общност, ще окаже позитивно влияние върху развиването и популяризирането на българския спорт и опциите на българските спортисти за изява ", показва в претекстовете си Министерският съвет.

Средствата от 1.66 млн. лева ще отидат за заплащане на лиценза за осъществяване на международните и европейски кръгове от мотокрос шампионата у нас, сподели пред Mediapool Богдан Николов, който е президент на Българската федерация по мотокрос.

Преди време той се оплака, че в случай че до края на тази година федерацията не успее да си върне отговорностите от 850 000 евро за таксите за Гран при на България от 2011 до 2014 година, къщата му в Плевен ще му бъде отнета. Причината е, че Богдан Николов я е ипотекирал, с цел да резервира интернационалния лиценз на федерацията и провеждането на кръговете от международния и европейски шампионат.

За 2016, 2017 и 2018 година Българската федерация по мотокрос не е получила нито лев от страната.

Причината е, че спортният министър Красен Кралев счита моторните спортове за комерсиални и не би трябвало да получават помощ от страната.

Министерството на младежта и спорта има бюджет за образуване на интернационалните надпревари у нас. За тази година бюджетът му по това перо възлиза на 5 млн. лева

Българската федерация по мотокрос обаче не е получавала средства по това перо от 2016 година За последно средства й бяха отпуснати през 2015 година за образуване на така наречен Нощ на скоковете в зала " Арена Армеец ", когато получи 390 000 лева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР