Правителството да поеме ангажимент за по-бързо пускане на програмите за

...
Правителството да поеме ангажимент за по-бързо пускане на програмите за
Коментари Харесай

Димитрина Горанова: Зеленият сертификат е необходимото условие туризмът да съществува

 Димитрина Горанова Правителството да поеме ангажимент за по-бързо стартиране на стратегиите за туризма с решение на Министерски съвет, средства за които бяха отделени при актуализацията на бюджета. Това гледище на туристическия отрасъл изложи пред БНР Димитрина Горанова, ръководител на УС на Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници (АБТТА).

Тя разяснява, че даже Министерство на туризма да е според с настояването им, единодушие би трябвало да бъде получено и от другите министерства.

Горанова беше безапелационна, че налагането на локдаун ще се отрази пагубно на туристическия бизнес :

" Зеленият документ ни дава опция за предвидимост и да можем да управляваме по-лесно нашия бизнес в вероятност. Ние го поддържаме, само че въвеждането му без интервал за акомодация е много шоково и поддържаме настояванията на сътрудниците, които стачкуваха в четвъртък (28 октомври) поради това. Зеленият документ е нужното изискване в тази обстановка туризмът да съществува ", съобщи Горанова.

По думите ѝ към този момент има записвания за зимния туристически сезон, само че те не са гаранция, че тези резервации ще се осъществят :

" Клиентите имат право да анулират пътуванията си без неустойки до доста късен стадий. Много зависи от това дали ще има следващи рестрикции и кои пазари ще влизат в аления лист.... За благополучие, главните пазари, които са значими за нас, отварят опциите за пътешестване поради високото равнище на имунизиране на жителите на тези страни. Оттук нататък зависи към този момент какви рестрикции ще наложи България за идването на такива туристи у нас ".

Интервюто на Явор Стаматов с Димитрина Горанова в предаването " Неделя 150 " можете да чуете от звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР