Правителство с третия мандат би било кризисно, но трябва да

...
Правителство с третия мандат би било кризисно, но трябва да
Коментари Харесай

Нинова: Трябва да направим опит за кабинет с третия мандат

Правителство с третия мандат би било спешно, само че би трябвало да се направи опит. Това съобщи пред Нова ТВ ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Българска социалистическа партия не даде поддръжка за декларацията на „ Продължаваме Промяната ”, която от Политическа партия сложиха като изискване за сформиране на държавно управление с техния мандат. Нинова посочи, че сред заявените от Политическа партия думи и дейностите им има несъгласия.

„ В документа авансово бяха заложени въпроси или тематики, които те също по този начин авансово знаеха, че няма по какъв начин да подкрепим ”, добави Нинова, като посочи, че едно от тях е изпращането на военна помощ за Украйна. Тя въпреки всичко остава оптимист, че постоянен кабинет ще има.

Според ръководителя Българска социалистическа партия страната ни няма да успее да влезе в еврозоната на 1 януари 2024 година, без това да провокира разтърсвания. „ Ние желаеме това да се направи рационално, постепенно и с причини. Икономиката да не се срине и хората да не обеднеят още повече - това са нашите запаси във връзка с еврозоната. ” - сподели още Нинова.

Тя разяснява и работата на служебното държавно управление. Според нея не може служебният кабинет да поема дълготрайни задължения. „ Тяхната работа е да вършат избори, а не политики и то такава нападателна военщина ”, сподели Нинова. По думите ѝ войната би трябвало да бъде решена с дипломация. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР