Правителство няма да се сформира и в новия 49-и парламент.

...
Правителство няма да се сформира и в новия 49-и парламент.
Коментари Харесай

Данчо Цонев: Правителство няма да има и след изборите през април

Правителство няма да се образува и в новия 49-и парламент. Това е прогнозата на зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев.

" Тази изразителност в последния парламент имах опция да я чувам и като председателстващ Народното събрание и съм бил на ръба на правилника. Едно тривиално махленско заяждане с политическия конкурент ", сподели Цонев в ефира на Би Ти Ви и добави: " В него няма дискусия по отношение на наболелите проблеми на хората, а едно его ". Обърна и внимание, че рядко хора без огромно его се захващат с политика.

Според него би трябвало да е елементарно да се сформира кабинет, поради че в последния парламент е имало евроатлантическо болшинство от над 170 души, само че тази тематика съвсем не е била наранена. Той посочи, че то е нужно по време на войната в Украйна, с цел да се оправи България с следствията от нея посредством закрилата на НАТО и инструментите на Европейския съюз.

Относно обвиняванията на " Продължаваме промяната " в корупция по отношение на ГЕРБ, той изясни, че не е работа на политиците да насочат такива обвинявания.

Той разяснява още, че правосъдната промяна е извънредно значима и напомни, че от Движение за права и свободи към този момент са предложили такава - освен в прокуратурата, само че и в съда.

" Съдебната система и ширещата се корупция са искания на Политическа партия и Демократична България да имат власт ", сподели Цонев. Това обаче не значело, че Движение за права и свободи не са подготвени да ръководят дружно с двете обединения.

Според него правосъдната промяна би трябвало да стартира с смяна в конституцията, а не с " едно законче ".

Решаване на проблемите с инфлациите и приходите на хората и дълбока правосъдна промяна ще са първите цели на Движението в новия парламент.

Цонев разяснява и думите на политолога Даниел Смилов пред Българска национална телевизия, че ги прикачва към ГЕРБ, като сподели, че " би трябвало да си паднал от Марс, с цел да кажеш сходно нещо ".

" Не е казусът, че няма кабинет. И служебният кабинет е подобен. Проблемът е, че няма парламент ", сподели още зам.-председателят на Движение за права и свободи.
 
 
 
 
 
 
 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР