Правим регистър, в който да се виждат нуждите на бизнеса

...
Правим регистър, в който да се виждат нуждите на бизнеса
Коментари Харесай

ДИСКУСИЯ НА СТАНДАРТ: Регистър за нуждите на бизнеса от кадри

Правим указател, в който да се виждат потребностите на бизнеса от профилирани фрагменти. Това сподели зам.-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов на полемиката " Да на българските райони - капиталова дестинация Стара Загора, проведена от в. " Стандарт " в града в партньорство с общината и бизнеса.

Стара Загора е един от водачите в преработвателната индустрия и машиностроенето и се нуждае от фрагменти, с цел да развива тези браншове, сподели Борисов.

Според него с построяването на индустриалната зона Стара Загора ще има голям апетит за фрагменти в региона на IT-технологиите и аутсорсинга. 850 възпитаници в страната са заети в дуалното образование, в нея вземат участие 170 предприятия, заяви Борисов и прикани бизнеса да се включи още по-активно в процеса.

Една от сполучливите ни стратегии за обезпечаване на профилирани фрагменти е схемата за характерно образование, заяви зам.-министъра на труда и обществената политика Зорница Русинова. По тази стратегия страната е осигурила 80 милиона лв., сега се утвърждават плановете на бизнеса и до края на годината ще започват. Програмата е извънредно подобаваща за IT-компаниите. По нея те биха могли да преквалифицират някогашни учители по математика в програмисти, заяви Русинова.

13 хиляди младежи, хиляда от които са от област Стара Загора пък се образоват сега по програмата за младежка претовареност. Тя се финансира по Оперативна програма " Развитие на човешките запаси ". От нея се обезпечават заплати за 6 месеца на младежите и превоз през първия месец. Това е една от най-успешните ни стратегии, тъй като разрешава натрупването на първичен опит в действителна среда. Програмата дава мотивация на работодателите да назначават младежи, тъй като изпитателният 6-месечен период на процедура е за сметка на страната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР