Правилното хранене е особено важно в условията на пандемия. То

...
Правилното хранене е особено важно в условията на пандемия. То
Коментари Харесай

Проф. Мермерски разкри кои плодове предпазват от COVID-19 и ...

Правилното хранене е изключително значимо в изискванията на пандемия. То ускорява имунитета и ни прави неподатливи на болести с разнообразни вируси. Това твърди проф. Христо Мермерски, един от най-хубавите специалисти по здравословно хранене и природолечение у нас, в особено изявление за " Марица ".

От години не хапвам месо като се изключи пилешко от време на време и риба. Изключително потребен е хайверът, декларира специалистът по здравословно хранене

- Проф. Мермерски, какво препоръчвате за усилване на имунитета, което е извънредно значимо във време на пандемия?

- Яжте ябълки - те съдържат доста витамини и пектин, който всмуква мръсотиите, насъбрани в човешкия организъм. Да не забравяме, че всеки човек на възраст над 40 години има в тялото си по 4-5 кг токсини.

Киселото мляко, което сътворих, е извънредно скъп артикул - вместо 2 съдържа 8 пробиотични бактерии, които се хранят с отровата, насъбрана в организма, в резултат на неприятна храна. Бурканче мляко с лъжица мед е чудесна закуска.

- Какво би трябвало да консумираме в късна есен?

- Да не акцентираме на свинско и пилешко. Сега е сезонът на чушките, на морковите, гроздето, ябълките.

Нужното за организма количество витамин А можем да си подсигуряваме без всевъзможни опасности от предозиране, в случай че настържем хубави пресни моркови, към които да прибавим зехтин и мед.

Тази примес за закуска е чудесна. Морковът съдържа провитамин А, работи и като антиоксидант.

Червеното цвекло също е извънредно потребно, покачва имунитета. Добре е да се употребява настъргано на дребно, както и ябълките.

- Как би трябвало да се храним в изискванията на пандемия?

- Трябва да консумираме всекидневно към половин кг пресни плодове и зеленчуци, като за предпочитане са продуктите родно произвеждане. Те съдържат веществата, които усъвършенстват имунитета ни, пазят ни от вируса.

- Как да се лекуваме при COVID-19 и грип?

- Ефикасно средство са прополисът и прополисовата смес, одобрявана с топло мляко или вода. Чесън и лук са ефикасно средство за профилактика и при бронхити.

Разработих дейно и напълно натурално естествено средство за отбрана, предварителна защита и профилактика на вируси, в това число и COVID-19.

Съдържа пчелен прашец, смес от прополис, ружа, алое, джинджифил и канела. Благодарение на този артикул изкарах леко коронавирус.

Продуктът се употребява при настинки, грип, хрема, фарингит, ларингит, трахеит, всевъзможни възпалителни, инфекциозни, бактериални и гъбични болести.

Действа и при още 12 други болести, измежду които пародонтит, косопад, гъбички, подсичане.

- Каква е тайната да сте в такава форма на 88 години?

- Добрият хранителен режим. Всяка заран пия примес от изстискан лимон и зехтин - чудесно средство за филтриране и подсилване на организма. Препоръчвам го на всички, изключително на по-възрастните, защото сместа има и антисклерозиращо деяние.

Ефикасна рецепта с очистващо деяние има и примес от смлени лимони с мед - две лъжички заран е берекет за всички органи на човешкото тяло - за сърцето, за мозъка.

А за измършавял организъм, за анемия, туберкулоза няма по-добро лекарство от смлени орехи с мед, който е неповторимо лечебно средство. Особено в композиция с кисело мляко, пектин и канела (която понижава кръвната захар), плюс капки прополис (който унищожава вирусите) става чудесна закуска. Комбинацията от счукан чесън със зехтин и прополисова смес унищожава вируси, бактерии и гъбички.

- Поставя ли ни постенето в риск за здравето?

- Не би трябвало да се стига до крайности, тъй като на организма са му нужни белтъчини и въглехидрати. Затова неналичието на месо в менюто би трябвало да се компенсира с консумация на ядки - тиквени, орехови, бадемови.

- Трябва ли по принцип да понижим месото през зимата?

- Не би трябвало да прекаляваме с него. Телешкото месо, свинското, само че нетлъсто, съдържат доста белтъчини, нужни на организма. Можем обаче да набавим нужните на организма субстанции и с ядки - фъстъци, орехи, слънчогледови семки.

От години не хапвам месо като се изключи пилешко понякога и риба. Изключително потребен е хайверът.

- Как да свалим бързо няколко кг?

- Капани за наивници са чудодейни диети, с които, сякаш, можеш да свалиш 10 кг за седмица. Има едно главно предписание - в случай че консумираш повече калории, в сравнение с изразходваш, няма да отслабнеш.

Основното за поддържане на тежестта е не гладуването, а изборът на нискокалорични храни. Плюс придвижване - по 5-6 км дневно. Ако не се съблюдава правилото, нищо не оказва помощ!

Проф. доктор Христо Мермерски е създател на 31 книги в региона на целебното и здравословното хранене, националната и естествената медицина. В съавторство със сина си доктор Йонко Мермерски е издал книги в региона на лечебните качества на над 200 храни и билки. Работи в региона на естествената и националната медицина от 1957 година Създал е голям брой потребни естествени артикули. Преподавал е в университети в Съединени американски щати, Европа, Судан, Етиопия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР