Правилната музика за правилния момент – тайно оръжие за успех

...
Правилната музика за правилния момент – тайно оръжие за успех
Коментари Харесай

Защо слушаме тъжна музика, когато сме самотни?

Правилната музика за верния миг – скрито оръжие за триумф и повече благополучие в живота.

През последните две години, когато времето у дома и безизходицата от обстановката, в която пандемията ни сложи, един от най-големите помощници на всички ни в сложните моменти, бе музиката. Повече от всеки път осъзнахме съвсем магическите качества на изкуството и острата ни потребност от него.

Но даже без мотив, всеки ден можем да се възползваме от силата на музиката, стига да знаем каква да слушаме. Ето какво споделя науката по тематиката:

Музиката като терапия за душевната болежка

Множество изследвания демонстрират, че успокояващата музика може да понижи признаците на меланхолия и терзание. Известен образец от историята, който демонстрира по какъв начин оперната музика може да помогне при психологично разстройство, е този с испанския крал Филип V (1683-1746г.), който се избавил от депресията, слушайки Фаринели в продължение на 10 години всяка вечер – общо над 3600 пъти.

 Защо слушаме тъжна музика, когато сме самотни?

Тъжна музика за емпатия

Ако сте се питали за какво, когато сме тъжни, избираме да слушаме мудна, меланхолична музика, вместо да си повдигнем настроението с нещо танцувално, повода е обяснена от науката. Тъжната музика основава сходно чувство като от това да споделим на непосредствен за страданието си и той ни отвърне с емпатия – чуваме отражение на личните си усеща от външен източник по същия метод.

По-добра централизация

Когато пристигна време за работа обаче, по-добре превключете от тъжните към енергичните песни. Според изследване от 2017 година музиката, която звучи щастливо и танцувално съумява да предотврати разсейването и да усъвършенства продуктивността ни.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР