Правила за управлението на индивидуални електрически превозни средства да бъдат

...
Правила за управлението на индивидуални електрически превозни средства да бъдат
Коментари Харесай

Варна: Предлагат забрана за ел. тротинетки в парка и до 25 км/ч за други зони

Правила за ръководството на самостоятелни електрически транспортни средства да бъдат заложени като изменение в Наредбата за организация на придвижването на територията на община Варна. Това оферират съветниците от групата на ГЕРБ в Общински съвет, научи Moreto.net.

Според предлагането лидерът на самостоятелното електрическо транспортно средство не може да развива повече от 25 км/ч. Глобата за нарушаване е 50 лв..

Движението с самостоятелно електрическо транспортно средство в паркове, градини, площади, детски площадки, площи, предопределени единствено за пешеходци, тротоари на територията на община Варна, както и в границите на кръстовищата с пресичания на пешеходни зони, е неразрешено, гласи още изменението в наредбата.
Ограничението не се ползва за пешеходци посредством побутване на самостоятелно електрическо транспортно средство. Глобата за нарушаване е 50 лв..

Паркирането на самостоятелни електрически транспортни средства в паркове, градини, площади, детски и спортни площадки, зелени площи, площи, предопределени единствено за пешеходци, тротоари, спирки на градски превоз, пътеки за прекосяване и пред рампи за достъп на хора с увреждания, е неразрешено, с изключение на на избраните за това от Община Варна места в паркове, градини и пешеходни пространства, се споделя още в предлагането. Глобата за нарушаване е 50 лв..

Собствениците или операторите, които дават чартърен ел. тротинетки, би трябвало в приложенията си да показват допустимите места за паркиране, да лимитират скоростта на устройствата. Освен това би трябвало да отстраняват погрешно паркираните тротинетки не по – късно от 4 часа в работни дни и шест в почивни от констатиране на нарушаването и известяван на притежателя. Глобата за последното е 300 лв. при първо нарушаване и 500 лв. при наново нарушаване.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР