Прави много силно впечатление, че представителите на прокуратурата преднамерено лансират

...
Прави много силно впечатление, че представителите на прокуратурата преднамерено лансират
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Прокуратурата преднамерено лансира версия за опит за покушение срещу Гешев, наричайки го атентат

Прави доста мощно усещане, че представителите на прокуратурата предумишлено стартират версия за опит за нападение против основния прокурор, наричайки го " атентат “, без да разискват.Това сподели в предаването " България, Европа и светът “ на " Фокус “ някогашният вътрешен министър Бойко Рашков.

" А откакто са излезли в общественото пространство, би следвало всички вероятни версии в тази посока, да бъдат ситуирани и изказани във връзка с обособените стадии в тази ситуация. И по тази причина, обичано, и в литературата, и в практиката – нещо, което не чух тези дни, да се показват знания в тази област. И споделят, че следва да се повдигнат версии както по отношение на действието, има или няма незаконно действие изобщо, и оттук насетне всички ние бихме могли групово да си отговорим на въпроса дали става дума за фактически действително сбъднат незаконен състав от Наказателния кодекс, или става дума за нещо друго “.

Рашков добави, че в обществените медии към този момент е обърнато внимание, че е допустима инсценировка, която да е обвързвана със събития от предходния парламент, който е разработвал механизъм за търсене на отговорност от основния прокурор. " Следователно, неизяснявайки въпроса по отношение на тези версии, ние не можем да насочим следствието в вярна посока. Виждам по какъв начин някои от ръководителите в прокуратурата и следствието са се хванали солидно единствено за версията, че става дума за опит за нападение против живота на основния прокурор. Но оттук насетне, даже в този стадий пораждат редица въпроси: основният прокурор ли е целта “, попита още Рашков.

Рашков разяснява, че в случай че това е опит за нападение против основния прокурор, е извънредно сериозен случай, който ще има последствия за страната и нейния имидж в чужбина. " Но незабавно би трябвало да подчертая, че сходно непрофесионално, безредно говорене от лица, заемащи висши държавни постове както в правосъдната, по този начин и в изпълнителната власт, доста от дълго време не бяхме чували и не сме били от дълго време очевидци някои от представителите на изпълнителната власт, особено от Министерство на вътрешните работи да приказват едно, а пък от Следствената работа да приказват нещо напълно друго. “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР