"Правда" свързва "промените" в българското отношение към Русия с "избирането

...
"Правда" свързва "промените" в българското отношение към Русия с "избирането
Коментари Харесай

Руски издания коментират посещението на Медведев в България

"Правда " свързва "промените " в българското отношение към Русия с "избирането на "проруския " президент Румен Радев и усилването на националистическите настройки в Европа ", където ред европейски водачи "отстояват своите ползи ".

"Стигна се до схващане, че в случай че България не прехване в този момент газовия поток от украинската газотранспортна система, ще изгуби и сегашните налични размери (сега се доставя газ през Украйна и България за Турция), също и опцията те да бъдат обезщетени, след това и (шанса за) развиване в посока към европейски хъб (...) Прагматичният метод на София по принцип задоволява Кремъл, защото е належащо в най-кратък период да спрем газовия пренос през Украйна, с цел да не спонсорираме антируския, нацистки режим " в Киев, прибавя съветският електронен вестник.

Медведев: Между Русия и България има туризъм и то на много положително равнище

"Правда " припомня и изказването на Медведев в София, че Русия е подготвена да прегледа опцията за присъединяване в градежа на АЕЦ "Белене ". Руският министър председател "обаче настоя Европейски Съюз да обезпечи гаранции във връзка градежа на отклонение от "Турски поток " за България. Това също е прагматичен метод и би трябвало да бъде приветстван ", заключава изданието.

Българските "силни леви публични организации, които се назовават русофили, внезапно получиха поддръжка в лицето на настоящото държавно управление, формирано от техни довчерашни противници - последователи на Запада ", разяснява във връзка визитата на Медведев съветската телевизия "360 градуса " в едноименното онлайн издание. След срещата сред двамата министър председатели нищо чудно да последва публично посещаване на президента Путин в България.

Поне София доста разчита на това. Защото последното му идване датира от 2008 година, а от този момент доста неща се трансформираха освен в света, само че и в връзките сред двете страни, се споделя в коментара.

На руско-български туристически бизнес конгрес в София Дмитрий Медведев се пошегува с печатна неточност в квалифицираните за него материали - съгласно тях потокът от български туристи във федерацията е повишен на 56 милиона души, а не на 50 000, както е в действителност, пишат още изданията в Русия. "Желая ви да постигнете тези числа от 50 милиона, които прочетох преди малко ", цитира "Взгляд " имитация на съветския общественик. Медведев уточни, че през 2018 година България е посрещнала над 500 000 съветски туристи. Същевременно посочи, че с цел да усили посещаемостта, Русия би трябвало да обновява инфраструктурата си и да строи нови хотели, написа "Вечерняя Москва ".

Електронното издание "Политроссия " разказва работната вечеря на Медведев с Бойко Борисов и подчертава върху разискваните проблеми в връзките сред градовете и пристанищата на България и Русия. Медведев съобщи, че това е много значимо направление, изключително в случай че прилежащите страни също развиват морски и въздушни транспорти. Руският министър председател акцентира: "който работи по-нестандартно, ще може да получи по-добри условия и повече туристи ", добавя "Политроссия ".

"Росийская газета " се стопира върху вчерашната среща на Дмитрий Медведев с българския патриарх Неофит. След диалога двамата се насочиха към катедралата "Св. Александър Невски ". Край входа на съветския министър председател бяха препоръчани свещи, само че той не пожела да нарушава традицията и самичък си купи от църковната лавка, споделя вестникът.София пожела прагматични връзки с Москва. Това е преференциално за Русия - по този начин федерацията ще може да заобиколи газотранспортната система на Украйна, доставяйки газ в Европа от юг. Цената на това доближава 1,4 милиарда евро, написа съветският електронен в. "Правда ".

След "продължителното захлаждане през последното десетилетие " България промени отношението си към Русия, написа изданието в коментар за завършилото през вчерашния ден посещаване на съветския премиерДмитрий Медведев в София. "Правда " напомня подписан от министър-председателя Бойко Борисов отчет за положението на националната сигурност на България от 2016 година, съгласно който дейностите на Москва "заплашват (...) единна, свободна и мирна Европа ". "Миналата година обаче Борисов промени риториката си и извърши ред действия, почтени за почитание ", отбелязва изданието и като образец показва актуалните позиции по основни енергийни планове, заплащането на отговорности, свързани с АЕЦ "Белене ", и позицията във връзка със случая "Скрипал ".

Премиерът на България даде обещание също така на среща с Владимир Путин, че в случай че Русия прекара през страната му тръба от "Турски поток ", този път българите няма да анулират плана в сгода на европейската "диверсификация ", припомня онлайн изданието.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР