Пръскайте дрехите на децата с репеленти, призова професорът Кърлежите са

...
Пръскайте дрехите на децата с репеленти, призова професорът Кърлежите са
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Столична община сигурно тайно пръска срещу кърлежи

„ Пръскайте облеклата на децата с репеленти ”, прикани професорът
„ Кърлежите са камшик. Ако Столична община желае да няма кърлежи, би трябвало да се пръска, когато не вали. Не да чакат да стартира да вали и да споделят, че пръскат. Чиновници споделят, че било пръскано, не знам по какъв начин е направено – несъмнено в някаква загадка от жителите. Някои пъти за мероприятия на Следствен отдел към окръжна прокуратура се подвига звук като да вземем за пример затварянето на булеварди и вземането на паркоместа в центъра, а пръскането се прави в безспорна загадка и никой не схваща. След като има 15 кърлежа, значи не е пръскано “, разяснява проф. Тодор Кантарджиев пред Нова телевизия. Вчера стана явен случай на дете, по което бяха открити 15 кърлежа след разходка и игра в „ Южния парк “.

„ Най-много кърлежи има в Борисовата градина към тенис кортовете поради буйната растителност. Местата, обрасли в бръшлян, са цялостни с кърлежи. Друго рисково място са междублоковите пространства ”, разясни той. Кантарджиев насочи рецензия към Столичната община и по отношение на нараснала популация на мишки и плъхове, която скача след засушаване. Експертът даде и препоръки за отбягване на кърлежите:

„ Избягвайте ходенето във високи треви, репелентите са доста потребни. Пръскайте облеклата на дребните деца. По-големите могат да пръскат и по кожата. След разходка постоянно проверявайте сгъвките на колената и ръцете. До 12 часа от напиването на кърлежа той не е предал инфекцията. Колкото по-рано се махне кърлежа, по-добре. Хората да се научат да си махат сами кърлежите, а не за всичко да тичаме на доктор. След събаряне, да се вземе антибиотик “, посъветва Кантарджиев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР