Практически всички религии по света признават безсмъртието на душата. Много

...
Практически всички религии по света признават безсмъртието на душата. Много
Коментари Харесай

Истории за хора, които помнят предишния си живот

Практически всички религии по света признават безсмъртието на душата. Много от тях не отхвърлят и обстоятелството, че душата може да придобие физически олицетворение в нов живот. Още съветският академик Циолковски твърдял, че животът не завършва с физическата гибел на индивида, а душата се състои от неделими атоми, блуждаещи из Вселената. Така ли е, или не не можем да кажем, само че има доста известни истории, в които хора си спомнят за своя предходен живот. Ето подборка на най-интересните от тях:

Момчето, което разкрило своя палач

На Голанските възвишения, покрай границата сред Сирия и Израел, живее другарско общество. Това е арабоезичнка етноконфесионална група със лична вяра, която е приела обучение за преселение на душата.

В едно от фамилиите в общината се родило момче с продълговато алено леке на главата. Когато момченцето навършило три години, то ненадейно декларирало на родителите си, че е било убито в предходния си живот в едно село наоколо. Освен това, детето си спомнило, че предходната му гибел настъпила от удар с секира в главата.

Когато отвели момчето в селото на спомените му, то показало дома, в който живяло в предходния си живот. Местните поданици удостоверили, че в тази къща в действителност живял самичък мъж който липсващ без новина преди 4 години. Било изумително, само че дребният споделил без неточност освен личното му име, обещано му при предходния живот, само че си спомнил името и семейството на своя палач.

Той завел старейшините до мястото, където било заровено тялото му, а в близост било открито и оръдието на убийството: секира. Жителите на селото удостоверили, че на това място в действителност разкрили скелет на мъж с рана в главата, която с акуратност съвпадала с родилното леке на момчето. Под тежестта на показаните доказателства килърът си признал за закононарушението.

„ Това е щерка ми Франса! “

Тази удивителна история се случила през 70-те години на предишния век в Западен Берлин. 12-годишната Елена Меркард попаднала в болница със съществени контузии след злополука. Тя била в бесзъзнание и положението ѝ било извънредно тежко. Минали дни… Когато една заран Елена се събудила ненадейно, всички били в потрес: момичето говорело на чист италиански, който по-рано не владеела.

Тя твърдяла, че се споделя Розета Кастелани и че живее в град Новета, покрай Падуа, Италия. Казвала, че е родена на 9 август 1887 година След което ненадейно възкликнала: „ Имам две деца – Бруно и Франса, те ме чакат. Кажете на лекаря, че би трябвало да се върна у дома “.

Първоначално докторите решили, че това е следствие от контузия на мозъка, която я довела до натрапчиви мечти и заблуди. Но за какво момичето говорело италиански никой не можел да обясни… За помощ се обърнали към известния западногермански психолог Роведдер. Заедно с психолога и родителите ѝ Елена се отправила към Новета, където в старите регистри разкрили съответните мемоари.

Оказало се, че в действителност има жена на име Розета Теобалди, която била родена на 9 август 1887 година На 17 октомври 1908 г, тя с еомъжила за Джино Кастелани. Бил открит и адреса, на който тя живяла и където умряла на 17 октомври 1917 година

Когато отишли на указаната улица, Елена решително показала една от постройките и споделила: „ Това е моят дом “. Не сбъркала. Вратата отворила дъщерята на Розета.. 12-годишната Елена я познала и възкликнала: „ Това е щерка ми Франс! “

Второ семейство

Не по-малко забавна история се случила в китайския град Дунфан. Момче, получило при раждането си името Тан Цзяншан, поразил родителите си, когато на 3-годишна възраст, едвам научил се да приказва, им декларирал, че не е техен наследник и че в действителност се споделя Чен Минадо.

Момчето в детайли разказало за мястото, където живяло по-рано, посочило имената на предходните си родители и си спомнило, че починало по време на революционен ужас от изстрели и саблени удари. Удивително, само че на корема си детето имало родилни петна, по форма напомнящи белези. Понеже мястото на неговото предходно раждане не било надалеч, когато малчуганът навършил 6 години, родителите му решили да го закарат там, с цел да се разбере всичко.

Озовал се на мястото, Тан Цзяншан без изпитание намерил остарелия си дом, а влизайки в него, познал предходния си татко и му се показал като Чен Минадо. Санде, предходният татко на момчето, дълго не можел да повярва на описа на детето, само че Тан разказал такива детайлности от предишния си живот, за които никой нямало по какъв начин да знае.

От тогава Тан Цзяншан се сдобил с второ семейство от предишното. Неговият предходен татко и сестрите му го приели като Чен Миндао.

Космическата астма

През 1998 година дипломираният лекар-хипнотерапевт Елън Билингс от американския Мил-Вали в изявление за списание „ UFO Magazine “ разказала за необикновен случай от своята процедура. Преди няколко години при нея пристигнала жена с тежка форма на бронхиална астма, явяваща се алергично заболяване. Елън предложила да потърсят повода за алергията в предишното.

В течение на два сеанса на дълбока внушаемост пациентката „ отишла “ в своето юношество и детство, та чак до бебешките си години. Но да открият повода за болестта по този начин и не съумели. На третия път те се договорили благодарение на хипнозата да я накарат да си спомни за предишното от предходния ѝ живот. И тогава дамата се видяла на борда не междузвезден транспортен съд, облечена в необикновен тип галактически скафандър.

На уточняващия въпрос на Елън „ Наистина ли се озовахме в предишното “ дамата дала отговор утвърдително. Тогава Елън я попитала дали тя се явява жителка на Земята. И дамата отвърнала: „ Не “. В този си живот тя била доктор на борда на галактическа експедиция, а нейният мъж също бил член на екипажа на коража. Внезапна повреда на борда довела до разхерметизиране на камерата, в която се намирали. дамата се задъхала…

В това се криела и повода за болестта в настоящия ѝ живот. По думите на Елън с всеки минал ден нейната пациентка се чувствала все по-добре. А скоро астмата изчезнала изцяло.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР