Прагът на поносимост на българите към насилието си остава висок,

...
Прагът на поносимост на българите към насилието си остава висок,
Коментари Харесай

Българите остават с висока поносимост към насилието

Прагът на търпимост на българите към насилието си остава висок, съобщи шефът на фондацията „ Център за развиване на устойчиви общности “ (ЦРУО) Станимира Хаджимитова по време на конференцията „ Нулева приемливост към издевателството и насилието на работното място “, проведена от Центъра взаимно с Фондацията " Фридрих Еберт ".

В рамките на форума синдикати, бизнес и неправителствени организации разискват насилието и издевателството на работното място.

Започнахме с домашното принуждение - то е причина за насилието на улицата и в учебно заведение, а в този момент пристигна ред да забележим и какво става на работното място, уточни Хаджимитова и добави, че има вяра в предварителната защита и малко по-малко - в ефикасността на ограниченията по-късно.

За мен е необичайно по какъв начин може човек да се усеща повече от другия посредством принуждение. Трябва да се съревноваваме съгласно нашия разсъдък и познания, а не какъв брой мощна е нашата плесница, сподели вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов.

Не мога да не загатна насилието, което е в Украйна сега. Чувствам се взаимен и се надявам тази война да спре оптимално бързо, добави Сандов. Привърженик съм повече на метода на предварителна защита посредством информация, разговор, срещи, медиация, ролята на работодателите, синдикатите, чиновниците, уточни министърът.

Създаваме законодателство в поддръжка на уязвимите групи, обект на принуждение, само че ни би трябвало и разговор в обществото за приемливост, сподели Сандов. Според него би трябвало да сме " с отворени очи ", да не позволяваме да сме очевидци или обект на принуждение и да си мълчим. По думите му, би трябвало да отлепим етикета, че единствено дамите са обект на принуждение.

Понятия като " тормоз " и " принуждение " звучат универсално, само че съм уверена, че са процеси, от които някои са по-засегнати от други. Статистиката демонстрира, че по сексуален симптом има сходни разлики и неравенства, сподели Калина Дренска, планов координатор във Фондацията " Фридрих Еберт " България.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР