ППремиетър поздрави Илияна Иванова за новия постремиерът акад. Николай Денков

...
ППремиетър поздрави Илияна Иванова за новия постремиерът акад. Николай Денков
Коментари Харесай

Премиетър поздрави Илияна Иванова за новия пост

ППремиетър поздрави Илияна Иванова за новия постремиерът акад. Николай Денков поздрави новия български еврокомисар Илияна Иванова в телефонен диалог през днешния ден. Поводите са два – избора да съставлява страната ни в Европейската комисия и нейния рожден ден, оповестиха от Министерски съвет.

Министър-председателят изрази задоволството си от отличното показване на Илияна Иванова при чуването й за поста и от впечатляващата поддръжка при гласуването на кандидатурата й в Европейския парламент. Акад. Денков й пожела здраве и сполучлива работа.

След гласуването в Страсбург следва Иванова да бъде назначена с поддръжката на Съвета на Европейски Съюз. Предвижда се тя да заеме поста на еврокомисар по нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта до края на мандата на Европейска комисия идната есен.

Постът беше освободен по-рано тази година от Мария Габриел, която беше определена за вицепремиер и министър на външните работи, както и за ротационен министър-председател през вторите девет месеца на държавното управление.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР