PPF Group (PPF) и Emirates Telecommunication Group Company (e&) подписаха

...
PPF Group (PPF) и Emirates Telecommunication Group Company (e&) подписаха
Коментари Харесай

Арабски оператор купува Yettel в България

PPF Group (PPF) и Emirates Telecommunication Group Company ( " e& " ) подписаха съглашение, според което " e& " ще придобие дял от 50% плюс една акция в активите на PPF Telecom Group (PPF Telecom) в България, Унгария, Сърбия и Словакия , заяви .

Така телекомуникационният оператор от Обединените арабски емирства става новият притежател на Yettel в България, Унгария и Сърбия и на O2 в Словакия.

Страните по договорката се споразумяха, че " e& " ще заплати предплатено 2,15 милиарда евро при приключването на договорката и в допълнение още 350 млн. евро в границите на идващите 3 години, в случай че PPF Telecom надвиши избрани финансови цели. Предвидено е връщане до 75 млн. евро, в случай че тези финансови цели не бъдат реализирани.

Партньорите ще запазят настоящия основен изпълнителен шеф на PPF Telecom - Балеш Шарма, и ще обезпечат последователност на интервенциите, като в същото време ще се възползват от необятния опит на екипите на PPF Telecom на техните пазари.

Съществуващите активи на PPF Telecom в Чехия , в това число чешкият оператор O2 Czech Republic a.s. (O2 CZ) и доставчикът на телекомуникационна инфраструктура CETIN a.s. (CETIN Czech), ще бъдат трансферирани отвън групата на PPF Telecom и няма да бъдат част от договорката.

Главният изпълнителен шеф на PPF Иржи Шмейц сподели, че това се дължи освен на характерната позиция на локалния пазар, само че и на проектите да се основат синергии сред фирмите, опериращи в Чехия.

" Това вълнуващо партньорство с PPF Group в България, Унгария, Сърбия и Словакия е образец за нашия ангажимент да търсим нови благоприятни условия за съдействие и вложения, които в допълнение ще ускорят нашата агресия ", сподели Хатем Дауидар, основен изпълнителен шеф на " e& ".

Emirates Telecommunications Group е основана през 1976 г ., като през 1982 година пуска в употреба първата мобилна мрежа в Близкия Изток. Година по-късно държавното управление на ОАЕ придобива 60-процентов дял в компанията, до момента в който останалите 40% са пуснати на борсата.

Към момента " e& " има 164 млн. клиенти , които са най-вече в Близкия Изток, Азия и Африка. Компанията оперира на пазарите в Афганистан, ОАЕ, Саудитска Арабия, Египет, Мароко, Буркина Фасо, Нигер, Мавритания и други

Emirates Telecommunications Group също по този начин имат 14,61% от Vodafone Group .
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР