С богата програма в деня на Светите равноапостоли Константин и

...
С богата програма в деня на Светите равноапостоли Константин и
Коментари Харесай

Честит празник, Пазарджик

С богата стратегия в деня на Светите равноапостоли Константин и Елена  Пазарджик отбелязва своя празник , съобщиха от Общината.

По традиция той стартира с тържествена литургия в църквата " Св. св. Константин и Елена " и литийно шествие от храма до центъра на града. 

Тържествата навън стартират в 9:00 часа на пл. " Константин Величков " с детски пленер " Пазарджик през моите очи " , осъществявания на балетни обединения, на духовия оркестър към Симфонично-оперетно дружество-Пазарджик и Мажоретен състав " Мистерия " при Общински детски комплекс.

В 11:00 часа стартира церемонията по издигане на флага на Пазарджик, след която ще бъде отслужен церемониален признателен водосвет. Традиционният обред с първото новородено в днешния ден и децата на Пазарджик, родени през годините в деня на празника, ще бъде от 11:30.

Програмата на централния площад ще продължи с концерта на Ансамбъла за национални песни и танци-Пазарджик. На разнообразни подиуми в града са планувани още осъществявания на хорови сформира и стрийт денс с присъединяване на школа MyDanceExperience.

Вечерната празнична стратегия ще стартира в 20:00 часа на пл. " Константин Величков ". На сцената ще излязат Николина Чакърдъкова, " Диана Експрес " и Миро.

В парк " Градината на света ", която е част от парк-остров " Свобода " са планувани също концерт на FYRE и пиано бар под звездите с присъединяване на Lady B и Маги Джанаварова.

Денят на Светите равноапостоли Константин и Елена е избран за празник на града през 1930 година

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР