ПП-Враца губят (не говоря за ПП-ДБ), защото нямаше кампанияСтори ми

...
ПП-Враца губят (не говоря за ПП-ДБ), защото нямаше кампанияСтори ми
Коментари Харесай

Ивайло Йорданов: Моите 2 стотинки по темата с изборите във Враца


ПП-Враца губят (не приказвам за ПП-ДБ), тъй като нямаше акция

Стори ми се, че всички са изгубили от преференциалната си поддръжка по отношение на предишните избори.

Тримата топ претенденти от листата на „ Продължаваме Промяната “ сумарно имат по-малко поддръжка от двамата топ претенденти от „ Демократична България “.

Лакова изпреварва Деница Симеонова по преференции и макар по-задната позиция събира най-вече от всички.

Според изборния закон, щом е събрала над 7% от общия брой за ПП/ДБ – Враца + има най-вече преференции от всички, това може да я изпрати народен представител вместо лидера.

Тук разпоредбите прибавят и “ако няма маркирани преференции – те отново се броят за лидера ”.

Така разбъркването този път няма да го бъде, само че какъв брой е законно това предписание по отношение на избирателите… това е различен въпрос.

Може и аз да не разбирам изборните правила, само че като цяло си остава неприятен индикатор за лидера на листата и е почтено да отстъпи.

Понеже доста ме питаха, дължа отговор най-малко на хората, които гласоподаваха за мен в първите и най-чисти избори с присъединяване на Политическа партия:

Не съм се отказвал от Политическа партия – Враца. Те се отхвърлиха от мен (без да разясняваме причини), само че аз си имам догатки.

Засега и аз като Николай Събев избирам да приказвам с недомлъвки, само че мога и доста да описвам за нещата, които не ми харесаха.

Не може ПП- Враца да продължава да има хора в листата си “за заряд ”.

Трябва да има съумели хора, които локалното общество харесва и вижда какъв отпечатък оставят за града или района.

Да ме извинят хората, с които се познаваме от ПП- Враца, само че не може да се назовават “визионери и филантропи ”, “предприемачи ”, “мениджъри на мултимилионни компании ”, а зад това да има 10% истина и 90% его.

Не може Политическа партия Враца да се държи с претендентите си като със чиновници.

– Предприемач, Визионер и Филантроп – 143 гласа.

– Мениджър-продажби в мултимилионна компания и 2-ра (ВТОРА) позиция в листата – 392 гласа (вторият в листата на ГЕРБ Враца нали разбрахте какъв брой е събрал?)

Може би, неравнопоставена борба ми се коства за един продавач-консултант?

Нали като редим листи слагаме първи против първи, втори против втори и така нататък в борба на “ГОЛЕМИТЕ ” партии?

На всичкото от горната страна вторият в листата излиза с обява, че ще чакаме локалните избори.

Това е позор за втора позиция в листа на една от най-големите обединения и би трябвало да намерения дали заслужава място за общинските избори.

Може би е редно да отстъпи на хора като Надежда Бачева, която събира 422 гласа за себе си, макар позиция 106 в листата?

Или пък Тодор Тодоров, който има съвсем същия брой преференции като втория, а е комплициран на 8-а позиция?

Подредбата на листите е значима, подборът на претенденти също. Това не е място за другари от детството.

Не може всички предизборни тактики да бъдат единствено “дайте да нападаме всичко и всички ”.

Колко са зле едните, какъв брой са зле другите… и най-после отново пари за избори, вместо пари за АГО-то на Враца (и въобще можеше да се построят всички АГО-та в България от нулата, вместо избори в жанр “хип-хоп-а ми е доста по-добър от хип-хоп-а ти ”.

Преди да се обидят засегнатите да помислят прочетоха ли доза скрита истина, която не си признаваха до момента?

И да знаете, към момента има полезности и политики в ПП-ДБ, които поддържам, само че да подкрепяш някого означа и да го критикуваш, когато не е прав, с цел да се чува където би трябвало.

Ивайло Йорданов е създател на EVOL.bg – първата организация за повсеместен цифров маркетинг в град Враца, както и на други цифрови бизнеси. Съосновател на Open Vratsa.

В последните години оказва помощ както на локални, по този начин и на задгранични компании да цифровизират бизнесите си сполучливо.

Консултира междинни и огромни компании в Съединени американски щати, Англия, Германия. Паралелно с това е и преподавател по цифров маркетинг. Личната му идея е да дава опция на врачани да научат нови умения, с които да се преквалифицират и да работят влиятелна работа, без да напущат родното си място. Ментор е в предприемаческа стратегия Тийноватор, където учи деца в гимназиален стадий по какъв начин се основават и развиват бизнес концепциите.

Бил е част от екипа на bTV Media Group, както и на една от най-големите рекламни организации в света – Havas Group, където оказва помощ за наличието в онлайн средата на огромни международни и локални компании. Завършва гимназия в учебно заведение „ Васил Кънчов “ – Враца в паралелка по „ Предприемачество и бизнес “. Изучавал е „ Връзки с обществеността “ в Нов български университет – София.

На изборите през ноември 2021 година Ивайло Йорданов е претендент за депутат от Политическа партия „ Продължаваме Промяната “, един от първите съидейници на концепцията за основаване на Северозападен университет.

Източник: zovnews.com

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР