ПП ще поставят на Борисов неизпълними условия - те не

...
ПП ще поставят на Борисов неизпълними условия - те не
Коментари Харесай

Кристиян Шкварек: ПП ще поставят на Борисов неизпълними условия - те не искат правителство

" Политическа партия ще слагат на Борисов неизпълними условия - те не желаят държавно управление ", разяснява пред epicenter.bg опцията за сформиране на кабинет от 49-то Народно заседание консерваторът Кристиян Шкварек.

" Това, което стопира „ Продължаваме промяната “/ПП/, са локалните избори и нищо друго. Те желаят да вземат колкото се може повече власт на локалните избори без значение какво коства това на българската страна или на Европа.
Политическа партия се сътвори като кратковременен стартъп план и в този момент, когато изгубиха властта, най-лесната облага може да пристигна през локалния избор, като вземат някои огромни градове. Като бизнес план нямат интерес да вършат кабинет сега ", счита Шкварек.

По думите му разминаванията сред Демократична България и Политическа партия са заради това, че Демократична България е политически план и се състои от политици, а Политическа партия - от търговци, от хора, които дълго не са били изкушени от политиката.

" Демократична България са по-старовремски, те са от второто съсловие, те са политическо животно по смисъла на Аристотел. От другата страна - Политическа партия, е план, основан от третото съсловие, от търговците. Това са хора, които не са политически дейни, не са били политически изкушени през годините, хора, които пристигнаха внезапно от стартъпи, колцентрове и IT-сектора, не знаеха нищо от политиката. Демократична България и Политическа партия са като две обособени породи хора. Те генерално ще имат разминавания, без значение какъв брой време минава ", акцентира Шкварек.

За него новото на тези избори е, че партия „ Възраждане “ е трета политическа мощ с наклонност да върви към втора.

" " Възраждане " желае да изкара България от НАТО и върви към втора по въздействие политическа мощ. Или ще има консервативна проевропейска партия, или вакуумът ще го запълни партията на Костадинов ", показва анализаторът. Той изброява и аргументите, заради което е належащо да се сформира държавно управление.

" Бюджетът е най-очевидната. Без да се гласоподава общините няма да получат пари и ги заплашва банкрут. Трябва да се отстранен дотациите от Ковид-мерките. Безумно е да оказваме помощ на бизнеси, които са на свръхпечалба. Третата причина са законите за Плана за възобновяване, които би трябвало да се одобряват. Не може ние да финансираме Брюксел, тъй като не получаваме парите оттова. И най-простата причина - с цел да престане да ръководи Радев. Ние сме парламентарна република. Не може президентът, без надзор от Народното събрание, да ръководи по този начин, както не е управлявал министър председател в новата ни история. При това - във време на война и на фона на позициите на Румен Радев ", безапелационен е Кристиян Шкварек.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР