ПП МИР (Морал, Инициативност и Родолюбие) предлага въвеждането на Закон

...
ПП МИР (Морал, Инициативност и Родолюбие) предлага въвеждането на Закон
Коментари Харесай

Симеон Славчев: ПП МИР предлага въвеждането на Закон за управление при кризи

Политическа партия МИР (Морал, Инициативност и Родолюбие) предлага въвеждането на Закон за ръководство при рецесии и основаването на Министерство за изключителните обстановки и ръководство при рецесии.
Това стана ясно по време на извършената кръгла маса в Българска телеграфна агенция в София на тематика " Сигурност и ръководство при рецесии ".

" Свидетели сме на всевъзможни рецесии, при които имаше закъсняла реакция на държавните органи и цената за това беше прекомерно висока. Водната рецесия в Перник е характерен образец. Още до момента в който се изграждаше този тръбопровод за 27 млн. лева сред София и Перник, ние от Политическа партия МИР изчислихме, че до момента в който бъде приключен, празният язовир ще бъде цялостен и по този начин и стана. На това от горната страна този тръбопровод не коства толкоз пари ", съобщи ръководителят на Политическа партия МИР Симеон Славчев.

Той посочи, че рецесии в България се случват непрекъснато и липсва всякаква съгласуваност сред държавните и общинските органи, с цел да бъдат решени. " Свидетели сме по време на пандемията по какъв начин се вземаха решения сутринта и вечерта се отменяха. Това докара до комплициране измежду хората и демонстрира по какъв начин не би трябвало да се ръководи една рецесия. Ето по тази причина ние предлагаме още веднъж да се вкара Закон за ръководство при рецесии, както и да се сътвори " Министерство за изключителните обстановки и ръководство при рецесии ", прикани водачът на партия МИР. Законът и основаването на ведомството ще бъдат първите ни дейности, когато Политическа партия МИР влезе в Народното събрание ", добави още Симеон Славчев.

Експертът от Политическа партия МИР по ръководство при рецесии, национална сигурност и външна политика Пламен Стоянов посочи, че Законът за ръководство при рецесии е анулиран през 2009 година, а Министерството при бедствия и повреди приключва своята активност година по-късно. " Трябва да се посочи при какви условия и аргументи е бил анулиран законът и да се направи разбор и да се изготви нов въз основата на настоящата спешна обстановка в страната. Днес всички видяхме какво е

бедствено ситуацията в Русе и по какъв начин улиците там наподобяват на каналите във Венеция. Ето за какво е нужен подобен закон и основаването на такова Министерство ", съобщи Пламен Стоянов, който е и лидер на листата на партията за претенденти за народни представители за 25-ти изборен регион в

София. Той добави, че законът има за цел да стикова дейностите сред държавните органи в народен и районен мащаб и ще способства извънредно доста за предварителната защита на всевъзможни възможни рецесии в страната.

" Управлението на рецесии не е било до момента приоритет на страната ", съобщи Симеон Славчев.
Дългогодишният специалист по гражданска отбрана Иван Зъздров разкри за тоталната липса на готови фрагменти по гражданска отбрана и реакция при рецесии в структурите не локалната власт, регионалните администрации и министерствата. " Къде се образоват кметовете при рецесии и гражданска отбрана? Никъде! А те са едни от хората с управителни функционалности по места. Къде се образоват членовете на спешния щаб, които се дефинират със заповед на кмета? Пак на никое място. Повече от 90% от квалифицираните хора са излезли в пенсия и към този момент не работят, а за техни заместници са взели хора от улицата ", съобщи Иван Зъздров. Той добави, че тези хора няма къде да се образоват даже и да желаят, като единственият вероятен вид за това е в Монтана, където центърът за образование е единствено за избавителни екипи.

" Аз върша такива образования в страната по искане на кметове и установявам цялостни безобразия. Няма спешен проект. А там, където има, не се актуализира. Където е обновен е заменена единствено началната му страница, а освен това вътре в него има мъртви души ", разяснява Иван Зъздров. Той прикани за връщането на структурите на " Гражданска отбрана ", което доста ще помогне в предварителната защита при рецесии, както и в съответно реагиране на локалната власт и регионалните администрации.

" Логично е щом има Министерство, което да дава отговор за военни рецесии, да има и такова за рецесии в спокойно време. Трябва да се намерения и за медицинските хеликоптери. Ето, да вземем за пример в Румъния го направиха ", съобщи специалистът по сигурността от Политическа партия МИР Христо Ямболиев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР