ПП и ДБ се разбраха за кабинет на малцинството с

...
ПП и ДБ се разбраха за кабинет на малцинството с
Коментари Харесай

Вечерни новини: Кабинет на малцинството; Ново „швейцарско правило“ и забрана на инхауса

ПП и Демократична България се схванаха за кабинет на малцинството с „ гаранции “ от Народното събрание
„ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ са подготвени да образуват държавно управление на малцинството с втория мандат. Това стана ясно на взаимна конференция на двете политически сили, които до неотдавна бяха и съдружни сътрудници. По думите на съпредседателя на Политическа партия Кирил Петков страната е в „ политически вакуум “.
Социалната комисия одобри пенсиите да се подвигат по ново „ швейцарско предписание “
Вдигане на компенсацията за майчинство до равнището на минималната работна заплата от 710 лева и смяна на така наречен „ швейцарско предписание “ за пенсиите гласоподаваха депутатите на първо четене в обществената комисия. И двата законопроекта не са подкрепени от финансовото министерство, както стана ясно на провелия се ден по-рано Национален съвет за тристранно съдействие. Въпреки това вносителите им – надлежно от Българска социалистическа партия и от „ Продължаваме промяната “ – съумяха да намерят съидейници и концепциите им бяха утвърдени.
Забраната на инхаус процедурите е с крачка по-близо
Превъзлагането на действия по така наречен инхаус процедури скоро може да бъде изцяло неразрешено и по този начин на процедура да се постави завършек на непрозрачното разходване на средства по този метод. Стъпка в тази посока направи правната комисия в Народното събрание, която през днешния ден прие промени в Закона за публичните поръчки, импортирани от Министерския съвет. 
Правителството отпусна още 38 млн. лева за субсидиране на горивата
Министерският съвет утвърди спомагателни 38 млн. лева, с които да се покрият дотациите за автомобилните горива до края на годината. В момента физическите лица получават отстъпка от 25 ст. на литър. Компенсацията е лимитирана до 50 литра на едно зареждане, само че няма проблем да се пълнят и по-големи резервоари с отстъпка, само че тогава притежателите на по-големи коли би трябвало да го изпълнят на два пъти.
Цигарите стартират да нарастват поетапно от март 2023 година
Кутия цигари ще нарастне приблизително с 20 – 30 стотинки от март 2023 година, когато се възнамерява да влезе в действие по-висок данък за тютюневите произведения. Промените в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс бяха признати на първо четене в пленарна зала през днешния ден. Депутатите приеха 4-годишен акцизен календар, който стартира да работи от 1 март 2023 година Той планува поетапно повишение на ставките на другите типове тютюневи произведения, в това число електронни цигари, съдържащи никотин.
България най-сетне открива сметка във Федералния запас на Съединени американски щати
Близо три години след закупуването на първите осем нови изтребителя F-16 България най-сетне открива своя сметка във Федералния запас на Съединени американски щати. Тя е нужна, с цел да получава страната доходи от лихви по предплатено платените вкупом 2.2 милиарда лева Разрешение за това бе обещано от Народното събрание в сряда, като срещу се оповестиха само от Българска социалистическа партия и „ Възраждане “.
Нова инспекция на Европейска комисия удостовери: България е подготвена за Шенген
България и Румъния не престават да извършват нужните условия за изцяло приложение на Шенгенското законодателство. Това се показва в извършената спомагателна оценка на Европейската комисия, публикувана през днешния ден от Съвета на Европейски Съюз. 
Екологичен потенциал призна Русия за държавен терористичен спонсор
Европейският парламент дефинира Русия като държавен терористичен спонсор с аргумента, че нейните военни удари против украински цивилни цели – като тези против енергийна инфраструктура, лечебни заведения, учебни заведения и приюти – нарушават интернационалното право. Европейските депутати гласоподаваха в поддръжка на резолюция, която признава Русия за страна, спонсорираща тероризма. Този ход обаче е значително алегоричен. 

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинмалцинство съдружно държавно управление Кирил Петков Христо Иванов швейцарско предписание пенсии майчинство инхаус данък цигари отстъпка бензин Шенген F-16 Федерален запас война в Украйна вечерни вести новини ПоследниНай-четениНакратко 12 Вечерни вести: Кабинет на малцинството; Ново „ швейцарско предписание “ и възбрана на инхауса Политика 104 Забраната на инхаус процедурите е с крачка по-близо Бюджет и финанси 2021 Социалната комисия одобри пенсиите да се подвигат по ново „ швейцарско предписание “ Политика 376 Нова инспекция на Европейска комисия удостовери: България е подготвена за Шенген Компании 12050 „ Лукойл “ затваря рафинерията в Бургас при възбрана за експорт Крипто 9674 Биткойн дълбае дъното, а криптопазарът изтри $1.4 трилиона Бюджет и финанси 4721 Младите китайци към този момент отхвърлят да работят във фабриките Накратко 4271 Вечерни вести: „ Лукойл “ с ултиматум; Ремонт на Летище София Всички новиниОще от НакраткоВиж всички  Вече </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР