ПП и ДБ гласуваха за“ Росен Желязков от ГЕРБ за

...
ПП и ДБ гласуваха за“ Росен Желязков от ГЕРБ за
Коментари Харесай

Вечерни новини: Росен Желязков стана председател на НС; ЕК дава на съд България заради тол системата

ПП и Демократична България гласоподаваха „ за “ Росен Желязков от ГЕРБ за ръководител на Народното събрание
Обединението сред „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ беше единствената друга групировка в пленарна зала през днешния ден, с изключение на ГЕРБ-СДС, които поддържаха кандидатурата Росен Желязков за ръководител на Народното събрание. Бившият транспортен министър в последния кабинет на Бойко Борисов не съумя да събере задоволително гласове предходната седмица при старта на новия парламент, само че през днешния ден съумя след няколко дневни договаряния сред първите две политически сили.
Европейска комисия дава на съд България поради тол системата
Еврокомисията предявява искове против България поради липса на транспонирани наставления по отношение на тол системата, чистите транспортни средства и пазара на минерални води. Това се случва, откакто опитите на Европейска комисия да накара страната ни да вкара нормите приключват с крах, излиза наяве от публично известие на европейската институция. Заради това България ще понесе и финансови наказания.
Първи конфликт сред ГЕРБ и ПП-ДБ: кой да внесе бюджета
Двете най-големи политически сили – ГЕРБ и обединяването сред „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ – удариха на камък в договарянията си за бюджета. Те въпреки всичко откриха допирни точки, към които финансовата рамка на страната да бъде призната – резервираме на налозите, 3% недостиг, усъвършенстване на разноските и опазване на еврозоната като обща цел.
Президентът привиква партиите на съвещания за сформиране на държавно управление
В сходство с Конституцията президентът Румен Радев обяви, че ще проведе консултации с представители на парламентарните групи в 49-ото Народно заседание. След тях се чака той да връчи и първия мандат за сформиране на държавно управление на първата политическа мощ след изборите на 2 април - ГЕРБ-СДС.
Руската „ Такси Максим “ се маскира и продължава да работи нелегално в София
Руската услуга за таксиметров превоз „ Такси Максим “ продължава да действа на българския пазар, макар че бе публично неразрешена от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) през 2019 година Това се случва с приложение под друго име, както и напълно нова таксиметрова компания – Tuda, която оперира в София. Тя обаче реализира активността си нелегално, защото не е получила надлежните документи за транспорт на пасажери нито от Столична община, нито от Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “ (ИААА), дадоха отговор от двете институции за Economic.bg.
България се опълчва на Брюксел и не разрешава вноса на зърно от Украйна
България последва образеца на Унгария, Полша и Словакия и не разрешава вноса на аграрни артикули от Украйна, в това число зърно. Това решение взема през днешния ден служебното държавно управление на президента Румен Радев, което е срещу  безапелационното мнение на Европейската комисия, че това е недопустимо, защото комерсиалната политика в Европейския съюз е само в нейните пълномощия.
„ Ограничаване на правата “: Неплатена пътна санкция ще стопира договорка за парцел
В случай на неплатена санкция към КАТ няма да бъде допустимо реализирането на имотна договорка или покупка на моторно транспортно средство. Това плануват промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК), направени от Министерството на финансите и качени за публично разискване.
Бил Клинтън идва в България по покана на Кирил Домусчиев
Американският президент Бил Клинтън (1993 – 2001 г.) идва в България идващия месец по покана на основния изпълнителен шеф на „ Хювефарма “ и член на Консултативния съвет на Clinton Global Initiative (CGI) Кирил Домусчиев. Двамата ще вземат участие в полемика на тематика Корпоративно обществено въздействие върху бъдещите генерации, с акцент върху значимостта на продоволствената сигурност и устойчивостта, научи Economic.bg.
BNP Paribas продава бизнеса с потребителско финансиране в Унгария и Чехия
BNP Paribas SA води договаряния с Credit Mutuel за продажбата на звеното си за потребителско финансиране в Унгария, предава Reuters, базирайки се на източници, осведомени с въпроса. Дискусиите сред двата френски кредитора са за дъщерно сдружение, известно като Magyar Cetelem Bank ZRT, споделиха хората, поискали да не бъдат назовавани. Подразделението Cofidis на Credit Mutuel ще придобие бизнеса, в случай че бъде реализирано съглашение, допълниха те.
Петролните потоци на „ Газпром “ стремително потичат към Близкия Изток
Руският газов монополист " Газпром " основава звено в Близкия изток – " Газпром Близък Изток ", стана ясно от документи на компанията, без да показва детайлности. Много съветски компании реалокират бизнеса си надалеч от Европа, която наложи наказания на Москва поради дейностите ѝ в Украйна.
Русия към този момент не е надеждна: Кои страни в Европейски Съюз упорстват за нуклеарни наказания
Германия, Полша и няколко други страни от Европейски Съюз упорстват за наказания против съветската нуклеарна сила, до момента в който блокът търси нови способи да навреди на приходите на Кремъл на фона на нахлуването на Москва в Украйна.
На границата с Космоса: Туристически полет с балон в стратосферата
Надпреварата за подчинение на Космоса е в разгара си. В нея с изключение на към този момент одобрените частни американски компании, като SpaceX, Virgin Galactic и Blue Origin, към този момент се включи и френската компания Zephalto, която предлага полет с балон до стратосферата. Услугата ще е дейна от 2025 година и ще коства €120 000 на човек.
Рупърт Мърдок и Fox News заплащат цената за изборните неистини на Тръмп
Големите неистини идват на висока цена. Удивителното съглашение в последната секунда за 787.5 милиона $ сред Fox News и Dominion Voting Systems, което пристигна откакто правосъдното жури към този момент беше седнало в залата, и на ръба на встъпителните изказвания във вторник. Сумата по съглашението е към половината от желае на ищеца.
Netflix ще спре шерването на пароли до няколко месеца
Стрийминг колосът Netflix ще спре изцяло шерването на пароли за платформата си до няколко месеца, излиза наяве от писмо до акционерите. Компанията измества във времето тази дълго чакана стъпка – от края на първото тримесечие за края на второто – поради промени в програмата си.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР