ПП, “Демократична България и БСП са далече от броя гласове,

...
ПП, “Демократична България и БСП са далече от броя гласове,
Коментари Харесай

Асен Василев “не е оптимист” за съставянето на ново правителство

ПП, “Демократична България ” и Българска социалистическа партия са надалеч от броя гласове, които са нужни за нов кабинет, до момента в който обединяването ГЕРБ, Движение за права и свободи и “Възраждане ” има нужния брой депутати, уточни в телевизионна изява един от водачите на “Продължаваме смяната ” Асен Василев.  Той обаче не е оптимист за съставянето на кабинет и съобщи, че Политическа партия няма да поддържат такова държавно управление.
Консултации за кабинет
“Не мисля, че има нещо прикрито в диалозите ни с президента. Говорихме по в детайли за това, че съгласно нас би трябвало да се вкара същински бюджет, с цел да може да има предвидимост за идната година и за бизнеса и жителите, а не закон за удължение, което не е същински бюджет. Говорихме какви може да са параметрите на бюджета. Имахме и диалози за това при втори мандат какво би се случило и истината е, че математиката не излиза. Демократична България, Политическа партия и Българска социалистическа партия в случай че включим имат 78 гласа, а ГЕРБ, Движение за права и свободи и Възраждане имат 130 гласа. Истината е, че държавно управление в този парламент без една от тези трите партии няма по какъв начин да бъде направено. Ние ясно сме дали обещание на нашите гласоподаватели, че няма да подкрепим държавно управление на ГЕРБ ” – съобщи съпредседателят на “Продължаваме смяната ” Асен Василев пред БТВ.

Той уточни, че съгласно него би трябвало да се положат старания, с цел да се сформира постоянно държавно управление, само че отговорността е на партията, спечелила изборите. Според Василев тактиката за водене на договаряния с контактни групи не е вярна сега поради комплицираната обстановка.

„ Когато се водят такива комплицирани договаряния, е доста значимо те да се водят по политики и да се водят от хора, които могат да вземат решения ”, безапелационен е съпредседателят на “Продължаваме смяната ”.

Той сподели, че в Народно събрание пред камери са подготвени да се срещнат с всяка една политическа партия и да обсъдят политиките, който те като съпротива биха подкрепили.

„ Ако изобщо пристигна втори мандат при нас, ние ще организираме развой сходно на предходната година, когато бяхме мандатоносител, тъй като бяхме първи, ще създадем открити съвещания с всички политически сили ”, изясни той.

Василев добави, че предходната година се е оказало, че при достигането до същината за антикорупционни ограничения е нямало болшинство.

„ Всеки е заречен на неговите гласоподаватели избран метод на ръководство на страната ”, уточни той.

Той посочи, че в случай че при тях доближи мандат ще излязат с ясна стратегия за ръководство и ясна стратегия за антикорупционния закон.

„ Това което виждам като индикациите в тези 4-5 седмици от изборите насам не съм огромен оптимист, че ще има държавно управление ”, безапелационен бе Василев.
Разследвания и прокуратура
Съпредседателят на “Продължаваме смяната ” означи, че службите за сигурност са предали част от разследваният на прокуратурата и на други органи и част от тях са стигнали „ до под кривата круша ”. Той даде за образец за това, че е бил подаден сигнал за ремонтите по пътищата, само че прокуратурата е „ отсвирила сигнала ”.

Василев уточни, че не ги тормози обвиняванията с пазаруването на природен газ от медиатори и уточни, че няма проблем това да се проверява.

„ Не мисля, че Гешев може да посочим като другар на Политическа партия ”, сподели той.

Василев акцентира, че ще поддържат всички ограничения, които ще понижат цените на бензина за жителите. Той означи, че не са разгледали законопроекта на ГЕРБ за горивата, с цел да каже дали биха го покрепили, само че откакто го прегледат, ще бъде разискван.
Бюджет
Съпредседателят на Политическа партия съобщи, че не приема бюджета да бъде продължен.

„ Ако се приказва с всички политически партии и се призове към несъмнено количество разсъдък, може да се направи бюджет, който да е осъществим ”, безапелационен е той.

Той акцентира, че служебният кабинет не е употребявал и стотинка от заемите, а те стоят на сметка на Министерство на финансите в Българска народна банка.

Василев означи още, че е допустимо да се сформира “хартиена коалиция ” за връщане на хартиените бюлетини, против които Политическа партия продължава да стои твърдо.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР