ПП-ДБ внесохме законопроект, с който да лишим прокурорската колегия на

...
ПП-ДБ внесохме законопроект, с който да лишим прокурорската колегия на
Коментари Харесай

Задава се нов ремонт на Закона за съдебната власт: ПП-ДБ внесоха законопроект

ПП-ДБ внесохме законопроект, с който да лишим прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет от всевъзможни мними оправдания за започване на следствие за закононарушения на основния прокурор и заместниците му!

Това написа във Facebook Лена Бориславова  Лена Бориславова Лена Бориславова е родена на 8 октомври 1989 г. Завършила е право в Софийски университет и от ПП-ДБ.



" Системите за инцидентно систематизиране на каузи в правосъдната власт са дълготраен проблем - променяни са многократко и всякога в тях липсва доверие, постоянно основателно. С (пред)последните промени в Закона за правосъдната власт въведохме условие на криптографски гаранции за инцидентния избор (напр. дипломиран времеви щемпел и/или верижно хеширане на направените разпределения).

Само че в правосъдната система има най-малко три настоящи системи за инцидентно систематизиране. Одитирането на всички и поддържането им в съответен тип е ненужно и неефективно изпитание.

Затова през вчерашния ден, след отхвърлане на ветото на президента, в което имаше възражения във връзка със инцидентното систематизиране на преписките за следствие на основния прокурор, внесохме нови промени, с които се вкарва единна система за инцидентно систематизиране, която ще се употребява от всички, през потребителки интерфейс или през длъжностен подобен (API).

Идеята ми, която може да се разпише в наредбата към закона, е системата да е разпределена, с гаранции за случайност на числата, с обществен и одитиран първоначален код, с проследимост и гаранции против замяна на данни. Само по този начин ще могат да отпаднат съмененията за операции ", написа  от ПГ на ПП-ДБ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР