ПП-ДБ се заявяваха като най-големите радетели за реформи, но сега

...
ПП-ДБ се заявяваха като най-големите радетели за реформи, но сега
Коментари Харесай

Политологът Цветанка Андреева: Главният прокурор седи по-стабилно от всички политици взети заедно

„ ПП-ДБ се заявяваха като най-големите радетели за промени, само че в този момент се вижда, че с такова несигурно и непоследователно отношение и с следващ отвод да ръководят страната тези хора наподобяват все по-нелегитимни да стабилизират правосъдната власт. Извинете, само че сега основният прокурор наподобява доста по-стабилно от всички политици взети дружно “, съобщи политологът Цветанка Андреева в студиото на Euronews Bulgaria.

 

Андреева изясни, че демократичната коалиция губи легитимност за всички промени, поради които бе основана. Политологът засяга концепциите на двете партии за законодателни промени във връзка с прокуратурата и по-конкретно - за налагане на механизъм за надзор над основния прокурор.

 

„ Това да бъдеш АНТИ-някой може да бъде мотив да бъдеш основан, само че не може да е политическа еднаквост. Не може да носиш една и съща политическа еднаквост 2 години и да си съответен на провокациите на рецесията “, разяснява Андреева.

 

Според нея има известно напрежение вътре в обединението на ПП-ДБ, а отводът им даже да беседват за вероятно ръководство може да им изиграе неприятна смешка.

 

„ Вероятно този път ГЕРБ биха били склонни на повече взаимни отстъпки в опит за основаване на постоянно държавно управление “, сподели пък Яница Петкова от социологическа организация „ Галъп интернешънъл “. - Държи се позицията на необятна коалиция непременно, което е тактика за идните локални избори. Тук виждаме ръката на ГЕРБ, която е подадена в името на стабилността, само че от другата страна ПП-ДБ няма по какъв начин да одобряват тази подадена ръка, защото техният облик е построен на база „ анти-ГЕРБ “, изясни Петкова.

 

Относно вероятен разпад на обединението сред Политическа партия и Демократична България Яница Петкова счита, че евентуално тя ще се резервира до локалния избор, тъй като се стреми към победа в София. „ Това е тяхна упоритост (на партиите от обединението, б.ред.), тъй като София се ръководи от кмет на ГЕРБ от доста години “, сподели Петкова. „ ПП-ДБ обаче са нестабилна коалиция, тъй като имат разлики във възгледите по голям брой тематики “, добави Петкова.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР