ПП- ДБ и ГЕРБ -СДС са постигнали договорка за промени

...
ПП- ДБ и ГЕРБ -СДС са постигнали договорка за промени
Коментари Харесай

ПП-ДБ и ГЕРБ постигнаха договорка за промени в Закона за борба с корупцията

ПП- Демократична България и ГЕРБ -СДС са постигнали сделка за промени в Закона за битка с корупцията сред двете четения. Това заяви пред публицисти ръководителят на правната комисия Стою Стоев.

Двете обединения са се разбрали Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество(КПКОНПИ) да се състои от трима или петима членове с шестгодишен мандат и ротационен принцип на председседателстване. Членовете ще сеизбират от Народното събрание, само че без партийни квоти.

Стоев посочи, че са съумели да убедят ГЕРБ да ревизират огромна част от оферти си, за които от ПП-ДБ са имали терзания. Днес и двете обединения са внесли лични оферти за промени на закона.

По думите на Стоев огромна част от техните предложенията са по отношение на възстановяване на цялостния механизъм на самостоятелност на КПКОНПИ, по какъв начин се сформира, по какъв начин действат обособените вътрешни звена, тъй че да се подсигурява по-голяма самостоятелност, настрана от това структурната целокупност на ДАНС да се резервира.

Стою Стоев заключи измененията в три аспекта.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР