Позовавайки се на проучване, проведено в големите европейски икономики, Euroinews

...
Позовавайки се на проучване, проведено в големите европейски икономики, Euroinews
Коментари Харесай

Условията ня живот застрашават психичното здраве на работещите европейци

Позовавайки се на изследване, извършено в огромните европейски стопански системи, Euroinews оповестява, че 38% от служащите считат, че душeвността им е изложена на висок риск. Като цяло, от април до октомври 2023 година, психологичното здраве на служащите в Германия, Италия, Холандия и Испания се е влошило. Франция и Полша са подобрили нищожно резултатите си, само че по този начин или другояче, Полша остава с най-нисък показател на психологичното здраве (MHI) 55.5.

Според изследването, 35% от интервюираните декларират, че са по-чувствителни към стрес, в сравнение с преди пандемията, 17 % са били диагностицирани с тревога, а 12 % - с меланхолия. Като възрастов индикатор, чиновниците под 40-годишна възраст са два пъти по-склонни към тези положения, в сравнение с работешите над 50-годишна възраст, а MHI при дамите е с 5 точки по-нисък, в сравнение с при мъжете, евентуално поради грижите за дома и фамилията.

Тревожност изпитват 51% от работещите поляци и испанци, само че процентът на депресираните (43%) е най-голям в Полша. Най-песимистични за бъдещето...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР