Познавам хора, които биха подкрепили президентска република. Хубаво е да

...
Познавам хора, които биха подкрепили президентска република. Хубаво е да
Коментари Харесай

Настимир Ананиев : Не чух аргументи от Слави защо да не сме парламентарна република


Познавам хора, които биха подкрепили президентска република. Хубаво е да се чуе какво мисли президентът Радев. Трябва да има подобен спор, само че не чух причини за какво да не сме парламентарна република. Така разяснява изявлението на Слави Трифонов от през днешния ден Настимир Ананиев от „ “ в „ Денят онлайн с Наделина Анева “ по Nova News.

Ананиев акцентира, че от Политическа партия ще разчитат на българския гласоподавател. „ Надяваме се той да реши дали да има и какви да са обединения, които да ръководят страната. Има хора, които имат огромни упования, има и разочаровани. Ясен е изборът – желаеме ли европейска България, в която да се живее обикновено, или една страна на политиците на прехода, които ни докараха до това състояние. Надявам се българският гласоподавател да гласоподава умно, да гласоподава всеобщо. “ 

По думите му е значимо хората да гласоподават и да решат бъдещето на страната, а не това да се взема решение от социолозите, които съгласно Ананиев в последно време вършат тежки неточности.

„ Нямам упоритост да повеждам листа. Ние сме екип. За нас е значимо екипът на смяната да влезе с оптимален брой народни представители “, добави той.

„ Силно съм обезпокоен, че доста от служебните министри приказват в един глас с ГЕРБ. Това е явно за всички “, посочи Ананиев.

„ Седем танкера бяха контрактувани, имаше съответна оферта, имаше алтернатива за другите разновидности. Защо в една международна рецесия за газ, за танкери с полутечен газ – ние имаме 7 обезпечени, България се отхвърли от 6 от тях. Това е безусловно несъответстващо. Според мен президентът Радев би трябвало да смени енергийния министър “, означи той.

Ананиев обърна внимание и на едностранното прекъсване на газа от „ Газпром “ и настоя, че би трябвало да се търсят правата на българите, защото това е националният ни интерес и той би трябвало да бъде предпазен.

Той също разяснява въпросът за това дали биха назначили още веднъж Александър Николов за министър на енергетиката, като съобщи, че решение за това би трябвало да вземе министър председателят, който ще бъде излъчен от Политическа партия.

По мотив тематиката за това за какво не са в коалиция с „ Демократична България “, Ананиев означи: „ Коментирахме го няколко пъти. Според нас, а и съгласно социолозите, по този метод ще имаме повече народни представители. Привличаме друга публика, която би трябвало да гласоподава – спомняте си, не ни доближиха 4 представители за сформиране на кабинет.

Той също напомни, че Българска социалистическа партия поддържаха държавното управление на Кирил Петков и Политическа партия биха работили с тях, когато от Левицата заявят, че желаят да застанат на страната на болшинство на смяната и се съгласят да подпишат съглашение с целите на партията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР