Позицията, в която спите, има влияние не само върху позата

...
Позицията, в която спите, има влияние не само върху позата
Коментари Харесай

Спането настрани е добро за мозъка ви

Позицията, в която спите, има въздействие освен върху позата ви, само че и върху психическото ви здраве, написа IFL Science.

Ново изследване твърди, че тя е обвързвана с метода, по който мозъкът отстранява употребявани химикали и надлежно някои позиции са по-добри за това от други.

Учените открили, че в случай че спите на една страна, това разрешава на тялото да почиства по-ефективно химикалите от мозъка.

" Не е инцидентно, че позицията встрани е най-използвана освен от хората, само че и от животните, в това число и от тези, които живеят в природата. Изглежда, че сме се приспособили към нея, с цел да оказваме помощ на мозъка ни оптимално ефикасно да почисти метаболичните химикали, които се натрупват, до момента в който сме будни ", разяснява Майк Недергаард от университета " Рочестър ".

Той и екипът му стигат до този извод, употребявайки ядрено-магнитен резонанс с динамичен контрастност, тъй че да се вижда да се усъвършенства видимостта, що се отнася до вътрешните структури в човешката глава.

Интересно е, че доста бозайници - от котките и кучетата чак до слоновете - също спят встрани. Учените смятат, че при тях с изключение на пречистването на мозъка, значение има и инстинкта за оценяване, който ги кара да избират тази поза.

" Лошият сън и проблемите със спането са свързани с доста заболявания, загубата наизуст и даже Алцхаймер. Нашето изследване демонстрира за какво е доста значима и позицията, в която спите ", приключва ученият.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР