Позицията на някои български политици спрямо Украйна е И вълкът

...
Позицията на някои български политици спрямо Украйна е И вълкът
Коментари Харесай

Кличко за нашите политици: Искат и вълка сит, и агнето цяло

Позицията на някои български политици по отношение на Украйна е " И вълкът утолен, и агнето цяло ". Те желаят да оказват помощ на Украйна, само че в същото време да не се карат с Русия. Днес светът е черно-бял. Ако имаш бизнес връзки с Русия, значи, че подкрепяш войната.

Това изясни кметът на Киев Виталий Кличко пред БТВ.

Може ли да си визиите някой да обстрелва по този метод София или други градове в България, обърна се Кличко непосредствено към политиците ни.

Позицията му е изненадваща на фона на срещата сред премиера Кирил Петков и президента на Украйна Володимир Зеленски ден по-рано, на която Зеленски благодари на България за поддръжката. Украинският министър председател благодари за поддръжката в региона на военната техника, за приемането и подслоняването на дами и деца от Украйна, както и за поддръжката на страната му за участието й в Европейски Съюз.

Часове по-късно обаче 25-етажен нов жилищен блок в Киев е бил обстрелян с две ракети, изстреляни от полуостров Крим. Заради това Кличко даваше тази заран изказвания пред разнообразни задгранични медии, измежду които и Би Ти Ви, които се намираха в украинската столица.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР