Позицията на ГЕРБ-СДС е последователна от началото на войната в

...
Позицията на ГЕРБ-СДС е последователна от началото на войната в
Коментари Харесай

Петър Николов, СДС: Още в миналия парламент предлагахме Зеленски да направи видеообръщение

Позицията на ГЕРБ-СДС е поредна от началото на войната в Украйна. Това разяснява в предаването „ Твоят ден ” депутатът от ГЕРБ-СДС Петър Николов.

Той изясни за срещата на партиите, на която беше взето решение, на първото съвещание на Народно събрание да не бъдат канени посланиците на Русия и Беларус.

„ Нашата позиция е явна. От началото на войната в Украйна имаме поредна политика по този въпрос. Всичките диспути бяха малко непотребни. Има безапелационната позиция от четири партии в Народното събрание - ГЕРБ-СДС, Политическа партия, Движение за права и свободи и Демократична България, които обявиха позиция в тази посока ”, сподели Николов.

Относно видеообръщението на Зеленски, той изясни:

„ Володимир Зеленски прави такива обръщения пред съвсем всички парламенти от Европейски Съюз. Те са част от напъните му протичащото се в Украйна да бъде осветено. Още в предишния парламент имаше такива хрумвания, само че тогава ръководещото болшинство, бранейки обединението си с Българска социалистическа партия, не потегли в тази посока. Днес уверени, че има изрично про-европейско болшинство в Народното събрание, го предлагаме и се надявам да се случи ”, сподели Николов.

Той изясни, че в случай че бъде взето това решение, администрацията на Народното събрание ще би трябвало да се свърже с украинското посолство у нас и да насочи предлагането.

„ По две аргументи го вършим – да покажем солидарността на българското общество към украинското, както и да покажем на българското общество, че има политическа воля за това България да удължи своя про-западен курс ”, сподели Николов.

Попитан дали от ГЕРБ-СДС ще поддържат предлагането на Демократична България за въоръжаване на Украйна, Николов сподели: „ Няколко пъти сме повдигали този въпрос в предишния парламент. Нямам никакво съмнение, че ще го подкрепим ”.

Другата тематика, по която ще работи Николов в идващия парламент е 24 май да стане народен празник.

„ Заедно с няколко сътрудници в предишния парламент бяхме внесли едно предложение за това националният празник на България да стане 24 май. Ще се опитам още при започване на този парламент да получим поддръжка ”, сподели Николов.

„ В момента, в който Борисов падна от власт, страната влезе в безпорядък ”, сподели още Николов. „ По време на ръководството на Борисов имаше тежки рецесии. Например бежанската. Ситуацията беше овладяна. Най-тежката рецесия беше тази с ковид. При първия му мандат имаше световна икономическа рецесия. Разбирам външните аргументи в този момент, само че когато инфлацията е 2 пъти по-висока в сравнение с в Еврозоната, би трябвало да има и друга причина, с изключение на външните фактори. Асен Василев е най-неграмотният финансов министър, който сме имали ”, сподели Николов. Той е черноглед за основаването на държавно управление в този момент.

„ Не са доста политическите сили, които са подготвени да поемат отговорност в тази обстановка ”, сподели Николов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР