Позицията на Дания за строителството на Северен поток-2“ е политизирана.

...
Позицията на Дания за строителството на Северен поток-2“ е политизирана.
Коментари Харесай

Лавров: Позицията на Дания за Северен поток-2 е политизирана

Позицията на Дания за строителството на „ Северен поток-2 “ е политизирана. Това съобщи министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров в изявление за Rheinische Post, представено от ТАСС.
Лавров отбелязва, че Копенхаген бави доставките на уплътнители за газопровода в датската Изключителна икономическа зона. „ Смятаме, че забавянето на разглеждане на подадените от оператора на плана поръчки е в прорез с правилата на интернационалното морско право, което разрешава оборудването на обекти за енергийна инфраструктура в морските акватории “, сподели съветският външен министър. Той акцентира, че нито една страна, в това число Дания, не е изказала искания при употребата на „ Северен поток “.
Лавров означи, че планът за създаване на газопровода е подкрепян от водещи европейски енергийни компании, които надали могат да бъдат обвинени в антиевропейски планове. Той изрази вяра, че датското държавно управление ще се откаже от своя „ конфронтационен курс “ и ще вземе „ вярното решение “.
Според Лавров не е нужно енергийното съдействие да се трансформира в сцена за „ почистване на политически сметки “. Той разчита, че сътрудниците ще се базират на ползите на своите страни при вземането на решения.
По думите не Лавров строителството на „ Северен поток-2 “ върви по проект. Той посочи, че 60% от тръбите към този момент са положени, а 80% от финансирането на разходната част на плана е покрито. Според него „ изгодите от плана са явни “. „ Капиталовложенията са обезпечили работа за над 57 000 души в страните от Европейски Съюз. Газопроводът ще обезпечи най-краткия път за доставяне на Европа с газ от Северна Русия “. Дипломатът също по този начин акцентира, че „ Северен поток-2 “ е „ напълно търговски план “, който ще укрепи енергийната сигурност на Европа и ще способства намаление на цените на природния газ за европейските консуматори.
Министърът загатна, че опитите за възпрепятстване на реализацията на плана от „ избрани страни “ провокират неразбиране в Москва. Едно такова деяние е приемането на ремонти в Третия енергиен пакет на Европейски Съюз, показва Лавров. Според него тези ремонти на процедура нарушават правилата на зашита на вложителя от законодателни ремонти в страната, в която се реализира инвестицията. „ Имайки поради бързината, с която предишното председателство на Съвета на Европейски Съюз одобри тези ремонти, ние нямаме подозрение, че те са основани само с цел да попречват завършването на строителството “, уточни Лавров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР