Позицията на БСП и на парламентарната група на “БСП за

...
Позицията на БСП и на парламентарната група на “БСП за
Коментари Харесай

БСП отново се обяви против предоставянето на военна помощ за Украйна

„ Позицията на Българска социалистическа партия и на парламентарната група на “БСП за България “ е изрично срещу даването на военна помощ за Украйна . Такова е и решението на Народното събрание при приемането на бюджета - да бъде предоставена единствено филантропична помощ. Това решение не е отменяно, то се съблюдава и би трябвало да продължи до се съблюдава. “ Това съобщи ръководителят на парламентарната група на “БСП за България “ Георги Свиленски в Народното събрание, по отношение на декларацията на “Демократична България “, оповестява пресцентъра на Българска социалистическа партия.

„ Ние като политическа група и политическа партия ще продължим да отстояваме помощта, която България дава, да е единствено филантропична “, безапелационен бе социалистът. По думите му даването на военна помощ ще въвлече директно България във войната и по този начин тя ще стане съизвършител.

„ Позицията на Българска социалистическа партия е ясна, декларирана е от парламентарната естрада при приемането на бюджета. Тогава беше признато от всички парламентарни партии, този спор в българския парламент е извършен “, добави още Свиленски по тематиката, представен от пресцентъра на левицата.

„ Позицията на Българска социалистическа партия за Северна Македония е също толкоз поредна, колкото тази за Украйна “, сподели също по този начин ръководителят на парламентарната група, като напомни декларацията на 44-ия парламент, в която ясно се споделя при какви условия България би трябвало да даде зелена светлина.

„ Тази декларация не е анулирана, тя не е преразгледана , тъй че към този миг да се извършва контракта, който е подписан. Когато бъдат изпълнени изискванията, ще бъдат подхванати идващите дейности “, съобщи Георги Свиленски.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР