Поздравяваме Румен Радев и Илияна Йотова и им пожелаваме един

...
Поздравяваме Румен Радев и Илияна Йотова и им пожелаваме един
Коментари Харесай

Нинова поздрави Радев и заяви: С Продължаваме промяната планираме правителство с 4-годишен мандат

Поздравяваме Румен Радев и Илияна Йотова и им пожелаваме един сполучлив мандат. Дано с приключването на изборите политическата конюнктура да се успокои и да се захванем със сериозна работа по основаване на постоянно държавно управление, на парламент и по решение на рецесиите. Това сподели пред публицисти ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след оповестяването на първичните данни от балотажа на президентските избори, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Тя добави, че Българска социалистическа партия ще направи " рационалните " взаимни отстъпки при договарянията. Приоритетите, с които ни е дал мандат Националният съвет, са преди всичко социална политика, увелчичаване на доходите, битка с неравенставата, понижаване на цените. На второ място - налично опазване на здравето, обучение, просвета и просвета. И на трето място - стабилизиране на стопанската система, превъзмогване на рецесиите, съобщи Нинова.

От вторник започваме да представяме цели на общите срещи и да ги обсъждаме с сътрудниците от другите партии, посочи тя.

Попитана дали счита, че с десни средства, може да се реализиран леви цели, водачът на Българска социалистическа партия означи:  " Не, не считаме и сме изразявали своята позиция, че сходно изказване не е допустимо. Давали сме и съответни образци. Една дясна политика е да намаляваш недостига в бюджета, само че той не води до положителни обществени решения. Ще намерим сечението, сигурни сме, само че не виждаме по какъв начин с десни средства, може да се реализиран леви цели ".

От първите ни диалози с " Продължаваме промяната " сме планирали 4-годишен мандат. Така сме си залагали политиките и цели. Знаем и какво би трябвало да стартираме първите 100 дни. Разбира се, би трябвало да планираме нещата. Оттам нататък - за дълготрайната смяна на досегашния модел. Истинака смяна в модела на опазване на здравето, на обучение, битката с корупцията. Продължаваме да настояваме, че тази смяна не се е есъстояла до дъно, уточни социалистката.

В отговор на въпрос дали смяната ще продължи с Румен Радев, тя разяснява:  " Промяната явно ще продължи с Румен Радев. Той е преди малко определеният президент на България, олицетворяващ смяната. Нашата борба в последните 5 година е за смяна - тъй че отговорът е да ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР