Поздравявам ви за големия успех, който сте постигнали. Той е

...
Поздравявам ви за големия успех, който сте постигнали. Той е
Коментари Харесай

Министър Славов към студенти-призьори: Дръжте високо летвата, отстоявайте каузи и ценности!

" Поздравявам ви за огромния триумф, който сте постигнали. Той е доста значим за вас като бъдещи адвокати и за университета, в който учите. Важен е и за страната, тъй като пътят напред не е единствено да извършите положителни кариери, само че и да сте на равнище, тъй че вашият глас да се чува, да отстоявате дела и полезности “. Това обръщение насочи министърът на правораздаването Атанас Славов към студентите от УНСС, стигнали сполучливо до полуфиналите на влиятелното интернационално съревнование Helga Pedersen Moot Court Competition (HPMCC), осведомиха от ведомството.

Състезанието се провежда от европейската асоциация на студентите по право (ELSA) и се организира под патронажа на Съвета на Европа. Министърът им пожела да продължат да подвигат летвата.

Отборът на студентите по право от УНСС - Ан-Никол Войнска, Елина Костадинова, Илея Рашид, Росица Тонева, който се изправи на полуфинал против огромния победител в надпреварата тима на Университета в Маастрихт, бяха посетители в Министерството на правораздаването. С тях пристигнаха един от треньорите им Мартина Богданова, ректорът на УНСС проф. доктор Димитър Димитров, деканът на юридическия факултет доцент доктор Захари Торманов.

Helga Pedersen Moot Court Competition е най-голямото англоезично съревнование по права на индивида в света, в което се включват тимове от университети във всички държави-членки на Съвета на Европа. Последното издание на надпреварата е с съществена тематика отбраната от дискриминация и ефикасното практикуване на права, произлизащи от отбраната от интервенция в персоналния и фамилен живот на жалбоподателя.

Студентите от тима на УНСС, които деканът доцент Торманов назова " нашето красиво лице на юридическата общественост “, видяха държавния щемпел, полаган от министърът на правораздаването като негов страж под закони, укази, решения, преди изпращането им за в " Държавен вестник “. А престрашилите се " пробваха “ и стола на министъра.

Студентите и треньорите им получиха почетни плакети на Министерство на правосъдието, книгата " Право на Европейската спогодба за правата на индивида “ - дело на водещи учени в региона и практикуващи адвокати, както и значки.

Преди това зам.-министър Емил Дечев им направи къса " историческа “ разходка край портретите на министрите на правораздаването на България. А началникът на кабинетът на министъра доктор Борислав Ганчев подсети, че отбраната на човешките права към този момент е наложителна университетска дисциплинираност. На срещата участваха също Мария Димитрова и Райна Георгиева от дирекция " Процесуално посланичество на Република България пред Европейския съд по правата на индивида “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР