Появиха се видеозаписи, показващикак иранскитесили за сигурност стрелят по бягащи

...
Появиха се видеозаписи, показващикак иранскитесили за сигурност стрелят по бягащи
Коментари Харесай

Смущаващи кадри: Полицията в Иран стреля от камион по бягащи хора

Появиха се видеозаписи, показващикак иранскитесили за сигурност стрелят по бягащи хора с оръжие, инсталирано на задната част на пикап.

В клипа, който е тестван от персийската работа на Би Би Си, се чуват изстрели, до момента в който транспортното средство преследва хора в Банех, провинция Кюрдистан.

Кюрдистан стана очевидец на яростни репресии, откогато предишния месец започнаха всеобщите митинги, които обгърнаха нацията.

Правозащитна организация твърди, че повече от 200 души са били убити.

Броят на смъртните случаи или жертвите е мъчно да се ревизира, защото на Би Би Си и други самостоятелни медии е неразрешено да вършат репортажи от Иран.Властите също нарушиха съществено интернет връзките.

Базираната в Норвегия, организация за правата на индивида в Иран дефинира броя на починалите на 201, в това число 23 деца, към сряда, макар че се счита, че същинското число е по-високо.

Протестите в Иран не престават макар репресиите от страна на силите за сигурност. Размириците избухнаха в отговор на гибелта по време на арестна Махса Амини, 22-годишна жена, арестувана от “моралната полиция ”, за хипотетично нарушение на строгите правила за носене на хиджаб.

По време на демонстрациите в Иран доста известни персони, и освен, отрязаха косите си в символ на съпричастност. Доста от потребителите в обществените мрежи откриха този акт за неправилен, неконструктивен и двуличен.

" Махса Амини беше измъчвана от нравствената полиция до гибел. Всичко, в което беше упрекната тя, бе, че е носила забрадката си по несъответствуващ метод. Тя е мъртва заради това, че са се показвали няколко кичура от косата й ", напомня в Инстаграм акаунтът soutienfemmesiran (Подкрепа за дамите в Иран).

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР