Повод за гордост и радостни емоции доставиха на ръководството, учителите

...
Повод за гордост и радостни емоции доставиха на ръководството, учителите
Коментари Харесай

Ученици от ОУ Петко Р. Славейков с призови места на национални олимпиади

Повод за горделивост и радостни страсти доставиха на управлението, учителите и съучениците си възпитаници от ОУ " Петко Р. Славейков ", които се показаха извънредно мощно по време на национални олимпиади в България.

Седмокласничката Бояна Иванова (7 “д " клас), се класира преди всичко на националната олимпиада по география. Тя има най-голям резултат измежду седмокласниците в страната.

" Причината Бояна да заобича географията и да реализира върхови резултати е нейният преподавател – Иванка Петрова, която неслучайно тя самата назовава " подстрекател ". Много сме щастливи за достижението на детето ни. Бояна е доста упорита и всеотдайна във всичко, с което се занимава. Към географията я води любознателността и желанието да научава забавни обстоятелства. Изключително сме признателни на госпожа Иванка Петрова за нейната отдаденост и за професионализма, с който  работи с децата ", показа майката на седмокласничката - Милена Иванова. 

Славея Минчева, ученичка в 7 " в " клас, зае 5-о място в България на националния кръг на олимпиадата по български език и литература. Славея реализира резултат 84,33 т. Тя има и отлична оценка от олимпиадата по история - 5,75. Славея благодари за постигнатите резултати на своите учители Валентина Иванова и Милен Котов.

Детето е дълготраен ученик на литературния клуб при Общински детски комплекс – Варна. Има десетки призови места от национални състезания по литература. Категорична е, че триумфите идват след голяма доза труд.

Християн Маргаритов (7 " а " клас), доближи до националните кръгове на олимпиадите по физика и биология. Негови учители в ОУ " Петко Р. Славейков " са Станимира Савова и Марияна Даскалова.

" Радвам се, че се показах добре. Обичам и другите науки, постоянно бленувам за върхови резултати ", разяснява седмокласникът.

Никол Гърнева, ученичка в 6 " а " клас, се класира преди всичко на националната олимпиада по гражданско обучение. Там се показаха прелестно и учениците Красина Иванова от 5 " а " клас, Виктор Петров от 3 " в " клас, Димитър и Борислав Златеви, също от 3 " в " клас.

" Олимпиадата по гражданско обучение образува полезности, развива цивилен настройки и умения измежду учениците, подтиква отговорно държание за присъединяване им в публичния живот ", разяснява Сияна Смилкова, психолог в ОУ " Петко Р. Славейков ". Тя добави, че учениците създават планове, целящи действителна смяна в метода им на живот.

" Осъществяването на планове, колкото и “малки " да са децата, подкрепя тези младежи да развиват уменията си за самоорганизация, дейна настройка към проблемите на обществото и околната среда, покачва самочувствието им и укрепва вярата им в смисъла на напъните за действителна трансформира на света към по-добро ", сподели още психологът.

Г-жа Смилкова напомни, че възпитаници от ОУ “Петко Р. Славейков вземат участие в олимпиадата по гражданско обучение от 2011 година и съвсем всяка година има класирани планове на национално равнище.

През 2022 година на XV Национална олимпиада по гражданско обучение учебното заведение показа 3 училищен плана: " Всяка глътка въздух е значима “ на Виктор Петров, Борислав Златев и Димитър Златев от 3 " в " клас с началник на плана Мария Стефанова; " Да се гордеем, че сме българи “ на Красина Иванова от 5 " а " клас; " Езикът на дърветата “ на Никол Гърнева и Екатерина Иванова от 6 " а " клас.

В рамките на реализацията на плановете децата засадиха дървета, измерваха непорочност на въздуха в Морската градина, подаваха сигнали за боледуващи дървета във Варна. Монтираха станция, която регистрира непорочност на въздуха в учебно заведение.

" Чувствам се горда, че мога да споделя и защитя моята концепция, обвързвана с велики българи, които са възхитили света и са трансформирали живота на индивида към по-добро! “, разяснява Красина Иванова. Тя е оформила атрактивно дърво от корк на входа на учебното заведение, на което всяка седмица презентира делата на велики българи.

" Всеки месец сортирам снимков материал и информация за достиженията на бележити български персони – Борис Христов, Валя Балканска, Христо Проданов, Адрияна Дунавска... За мен бе извънредно забавно да се включа в плана. Трябва се гордеем с всички тези велики българи! ", вълнува се Красина.

" Участието в образованието по гражданско обучение за Виктор беше естествено продължение на неговите ползи. Срещите, които групата организираше, го зареждаха с нови познания, провокации и приятни страсти. Постиженията на плана са резултат от естествената симбиоза сред възпитаници, началник план, класен началник и родители. Ентусиазмът на всички страни и взаимната им поддръжка доведоха до крайните блестящи резултати ", разяснява Мария Петрова, родител на третокласника Виктор Петров.

Четвърта поредна година учениците от ОУ " Петко Р. Славейков “ вземат участие в Националната конференция по гражданско обучение " Семейство, учебно заведение, общество ", част от Националния календар за изяви по ползи на деца и възпитаници към МОН.

Проектът " Да отгледаш дърво “ на Никол Гърнева от VI " а " класа се класира преди всичко. Това е въздействащо обръщение, обвързвано с едно особено дърво във Варна, трансформирало се в емблема на града. " Идеята ми е да направя това дърво, известно на множеството хора и отвън Варна ", показа Никол.

Достойно на олимпиадата по астрономия се показаха също Николай Маринков от 7 " б " клас и Евгений Шкуратов от 7 " в " клас.

  “С голямо наслаждение споделям тези достижения. Те са следващото доказателство за значимостта на напъните и връзката им с резултатността. ОУ “П.Р.Славейков ", Варна се нарежда като виновна и новаторско насочена институция. Твърдо е убеждението ми, че учебно заведение, което не е осъзнало измеренията на своите дейности, не може да бъде стабилно ", разяснява Таня Петрова, шеф на ОУ “П.Р.Славейков ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР