Повишеният брой заболели ученици и учители, както и карантинирани паралелки

...
Повишеният брой заболели ученици и учители, както и карантинирани паралелки
Коментари Харесай

Заради много болни ученици и учители - училища във Варна преминават на ротационно обучение

Повишеният брой болни възпитаници и учители, както и карантинирани паралелки във е причина от четвъртък две учебни заведения в града да преминат на ротационен принцип на – Математическата гимназия и Седмо СУ “Найден Геров”, където 50 % от паралелките са една седмица присъствено, след което се сменят.

От 17 януари (понеделник) други две учебни заведения чакат утвърждение за прекосяване на същия принцип на образование, защото имат над 10 % карантинирани паралелки – това са ОУ “Стефан Караджа” и Трета Природо-математическа гимназия, заяви пред Радио началникът на Регионалното ръководство по обучение във Ирена Радева.
свързани новини1225на 30.10.2021
При огромен брой карантинирани паралелки, учебните управления с решение на педагогическия съвет оферират образованието да е ротационно, а позволение за това се издава от Министерството на образованието и науката, изясни Ирена Радева.

Като цяло има растеж на болесттите измежду учениците и учителите във и региона, само че има и общини където се следи понижаване на такава, по тази причина ситуацията непрекъснато се трансформира, добави Радева.

Истината е, че има и доста заболели учители, само че не всички са заболели от коронавирус, а и от сезонните грипове. Това е и причина да има дефицит на учители в някои учебни заведения, защото няма кой да ги замества. В Трета ПМГ във се минава на ротационен принцип на и заради тази причина.

“При отдалечена форма на образование, учителите ще могат да преподават от вкъщи си даже и когато са в болничен “, сподели още Ирена Радева.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР