Повишават ефективността на административното обслужване на гражданите и бизнеса с

...
Повишават ефективността на административното обслужване на гражданите и бизнеса с
Коментари Харесай

По-висока ефективност в работата на АГКК

Повишават успеваемостта на административното обслужване на жителите и бизнеса с промени в Устройствения устав на Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК). Министерството на районното развиване и благоустройството разгласява за публично разискване плана за неговото изменение, с което се целят промени по отношение на усъвършенстване на структурата и увеличение на числеността на организацията. Залага се нарастване с 26 щатни бройки, като 20 от тях са за сметка на понижаване на числеността на Дирекцията за народен и строителен надзор, заради преструктуриране на районните ѝ структури. 6 бройки се трансферират от Държавната организация „ Електронно ръководство “.

Ресурсното застраховане и преструктуриране на дирекциите в Агенцията по геодезия, картография и кадастър е за повишение на успеваемостта при административното обслужване на физическите и юридически лица, възстановяване на ръководството и усъвършенстване на структурата, изпълняваща кадастралните действия по Закона за кадастъра и имотния указател, Закона за устройството на Черноморското крайбрежие и дейностите в региона на геодезията и картографията според Закона за геодезията и картографията.

С увеличение на числеността на чиновниците ще се извърши кадрово застраховане на службите по геодезия, картография и кадастър (СГКК), което ще усъвършенства качеството и бързината на предоставяните административни услуги и ще увеличи удовлетвореността на потребителите на тези услуги. В резултат на непрекъснатия развой по основаване на кадастрална карта и кадастрални регистри за неурбанизираната територия, посредством превръщане на картата на възобновената благосъстоятелност на аграрни земи и основаването на кадастрална карта и кадастрални регистри за урбанизираната територия, бързо нараства и покритието на страната с кадастрална карта и кадастрални регистри. Вследствие на това се усилват териториите, за които обслужването с кадастрални данни се прави от АГКК и СГКК, което води и до надлежно повишаване на потребителите на услуги. Наличието на повече чиновници в СГКК ще сътвори опция нараствания размер от услуги да се извършва от чиновниците, без това да повлияе върху качеството и бързината на административното обслужване на физическите и юридически лица.

Проектът на разпореждане може да бъде открит в Портала за публични съвещания, на интернет страницата на Министерство на регионалното развитие, както и на страницата на Агенцията по геодезия, картография и кадастър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР