Повишаването на температурите до екстремни стойности през последните дни доведе

...
Повишаването на температурите до екстремни стойности през последните дни доведе
Коментари Харесай

Жегата предизвиква много пожари, не изхвърляйте фасове от автомобилите

Повишаването на температурите до рискови стойности през последните дни докара до бързо повишаване на риска от пораждане на пожари в земеделските и горски територии. Очакваните и през идващите дни високи летни температури, в композиция с осъществяването на стопанска активност и посещаване на горите за туризъм, може да основат предпоставки за пораждане на пожари в горските територии, предизвестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

``
реклама

Припомняме Ви някои съществени правила за недопускане на пожари  Не почиствайте нивите от треви и останки от аграрни култури, посредством изгаряне; Не палете огън навън във прохладно време ; В дворовете палете огън единствено, в случай че авансово сте обезопасили огнището ; Не палете огън наоколо до стрехите на постройките и под клоните на дърветата ; Никога не оставайте накладения огън без наблюдаване! Не палете огън в междублоковите пространства, където са паркирани доста коли, както и наоколо до бензиностанции и газостанции, хранилища за леснозапалими и горими течности; Не изхвърляйте фасове от колите, с които преминавате около или през горски и полски участъци; В горски територии да се влиза единствено с механически изправни моторни транспортни средства,а за които се изискват и с искрогасители; Не палете огън в гората, с изключение на на особено обозначените и устроени за това туристически места ; Не палете огън при съществуване на вятър – той може да разнесе искри и топли частици на огромни дистанции ; При забелязване на признаци на пожар в гората (дим, аромат на изгоряло и пламъци) е належащо бързо да оцените ситуацията – допустимо най-точно да се ориентирате за мястото на пораждане на пожара, фронтът на напредване на горенето и скоростта на разпространяване на пожара. Ако имате информация за хора, пребиваващи наоколо до огнището на запалване, от вас зависи техният живот – навреме подайте тъкмо и ясно известие за пожар на тел.112. При заплаха от бързо усложняване на ситуацията търсете безвреден път за овакантяване – в посока, противоположна напразно или около естествени и изкуствени водни басейни.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР